A női röplabda BL-címvédő negyeddöntője is elmarad a koronavírus miatt

Novara
(191208) -- SHAOXING, Dec. 8, 2019 (Xinhua) -- Massimo Barbolini (C), head coach of Igor Gorgonzola Novara gives instructions during the bronze medal match between VakifBank Istanbul of Turkey and Igor Gorgonzola Novara of Italy at 2019 FIVB Women's Club World Championship in Shaoxing, east China's Zhejiang Province, on Dec. 8, 2019. (Xinhua/Huang Zongzhi)
Vágólapra másolva!
Négy nemzetközi kupamérkőzést, közte a női röplabda Bajnokok Ligájában címvédő Novara találkozóját elhalasztotta az európai szövetség (CEV) a koronavírus terjedése miatt.

A CEV közlése szerint mind a négy párharcban észak-olaszországi együttesek érintettek: a Novara a török Fenerbahcéhoz utazott volna Isztambulba, míg a Savino Del Bene Scandicci az ugyancsak török Eczacibasit látta volna vendégül. A másik két halasztott mérkőzés közül az egyikben a Dinamo Kazany a női CEV Kupában címvédő Busto Arsizióhoz látogatott volna a negyeddöntő visszavágójára (a párharc első mérkőzését két hete az oroszok nyerték 3-0-ra), míg a férfi CEV Kupában a legjobb nyolc között az első találkozón 3-0-ra nyertes Modena a francia Ajacciót fogadta volna.

Megrendezik ugyanakkor szerdán a női BL-ben a Stuttgart-Conegliano összecsapást, illetve a férfiaknál is az eredeti kiírásnak megfelelően pályára léphet a Civitanova, a Modena és a Trentino is. A férfi Challenge Kupában a Milano mindkét mérkőzését idegenben vívja az észt Saaremaa ellen. A CEV arról egyelőre nem adott ki tájékoztatást, mikor pótolják a most elmaradó találkozókat. A BL-párharcok visszavágóit az eredeti tervek szerint jövő héten játszanák a csapatok.