Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szerdán kiadott közleménye szerint leghamarabb júniusban indulhatnak újra a nemzeti és nemzetközi sorozatok. A szervezetnek kifejezett célja, hogy idén is bajnokot avassanak az európai kupákban.

Mint azt írják, véglegesnek tekinthető, hogy április-májusra a földrész valamennyi kézilabdás eseményét törölték az új koronavírus-járvány miatt, és ugyan a folytatást továbbra is teljes bizonytalanság övezi, úgy számolnak, hogy (leghamarabb) júniusban újraindulhat az élet, és folytatódhatnak a félbemaradt küzdelmek. A Michael Wiederer elnök által jegyzett nyilatkozat leszögezi, hogy az EHF a legmesszebbmenőkig rugalmas a kérdésben, és mindenben aláveti magát az adott országok kormányai által hozott határozatoknak.

A nyilatkozat leszögezi, hogy a versenyek csak biztonságos körülmények között indíthatók újra. A kvalifikációs sorozatokban eddig megszerzett pontok továbbra is érvényesek. Az EHF által kiadott ütemterv szerint június 3. és július 5. között fognak válogatott és kupaselejtezőket rendezni. A következő szezon versenynaptárát az EHF a halasztott sporteseményekhez, így az olimpiához fogja igazítani.

A nemzetközi versenysorozatok újonnan megállapított fontosabb időpontjait is közzétette az EHF. Eszerint:

  • A női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjére (DELO EHF Final4) május 9-10. helyett 2020. szeptember 5-6-án kerül sor a Papp László Sportarénában.
  • A férfi BL-döntőt (Velux EFH Final4) május 30-31. helyett augusztus 22-23-án rendezik Kölnben.
  • A férfi EHF-kupa döntőjére május 23-24. helyett augusztus 29-30-án kerül sor Berlinben

Az eseményekre korábban megváltott jegyek továbbra is érvényesek.