Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 31-22-es vereséget szenvedett Csehország legjobbjaitól vasárnap kora délután. Emellett az is biztossá vált, hogy két klasszisát is nélkülöznie kell Gulyás Istvánnak a kontinenstornán.

A két csapat szombaton nézők előtt is összecsapott a győri Audi Arénában, azt a találkozót Gulyás István fiai nyerték három góllal.

A magyar szövetség kérésére a két válogatott vasárnap zárt kapuk előtt is megmérkőzött, ezt a csehek kilenc góllal, 31-22-re nyerték, miután a félidőben 17-13-ra vezettek.

Az osztrák-svéd-norvég rendezésű Európa-bajnokság január 9-én kezdődik, a magyar válogatott a malmői csoportban először 11-én Oroszországgal, 13-án Dániával, 15-én pedig Izlanddal játszik.

Az pedig már sajnos biztos, hogy ezeken a mérkőzéseken nem léphet pályára a Veszprém irányítója, Lékai Máté, valamint a Szeged átlövője, Bodó Richárd.

Előbbinek a térde, utóbbinak pedig a válla nem jött rendbe, és a szövetségi kapitány elmondása szerint teljes értékű edzésmunkát sem tudtak végezni eddig, ezért nem tarthatnak a csapattal Svédországba.