Vágólapra másolva!
A magyar férfiválogatott ötkarikás kvótát szerzett, miután 10-8-ra legyőzte a montenegrói együttest a budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság pénteki elődöntőjében. A találkozó után az M4 Sport kamerája előtt Märcz Tamás szövetségi kapitány és a magyar csapat legjobbja, Nagy Viktor is hangsúlyozta, hogy a csapat tagjai ma megünneplik az olimpiai kvóta megszerzését, de holnaptól már mindenki az Eb-győzelemért játszik.

„A montenegrói csapat minden elismerést megérdemel, nehézzé tették nekünk a meccset. Az én játékosaim is jól játszottak, bár nehezen indult nekik a mérkőzés. Kétgólos hátrányból nem egyszerű, de pszichikailag jól ráhangolódtak. Nagy Viktor remekül védett, ami fogható volt, azt védte. Nagyon akart a csapat. Nemcsak a közönség, hanem maguk miatt is. Az előző Eb nagyon nem sikerült, de a fiúk ma bizonyították, hogy velük is számolni kell bármilyen eseményen.

Innentől kezdve az Eb-győzelemért játszunk egy borzasztóan jó spanyol csapattal" – nyilatkozta a mérkőzés után Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Koncz Márton - Origo

„Nagyon jó ilyen közönség előtt játszani. Óriási lökést tudnak adni a szurkolóink, ezt szavakba nem lehet önteni.

Mivel a spanyolok jutottak döntőbe, olimpiai kvótát ért a győzelem. Ennek ma még örülhetünk, de utána már csak az Eb-győzelemre koncentrálunk" – mondta a meccs után a magyar csapat egyik legjobbja, Nagy Viktor, aki közel 62%-os mutatóval védett Montenegró ellen.

A magyar válogatott vasárnap este hét órától a spanyol csapat ellen játssza az Európa-bajnoki döntőt. A mérkőzést az Origo élőben közvetíti.