Vágólapra másolva!
A már-már szokásos januári erőltetett menet vár a két, Bajnokok Ligájában is érdekelt magyar női kézilabdacsapatra. Az FTC-Rail Cargo Hungária és a Győri Audi ETO is háromnaponta lép pályára az év első hónapjában, mielőtt folytatná szereplését a BL-ben.

Nehéz mérkőzéssel indul mindkét magyar csapatnak a BL-tavasz. Január 25-én, szombaton a Fradi a CSM Bukarestet fogadja az Érd Arénában a középdöntő első játéknapján. Egy nappal később a Győr a csoportkört szintén százszázalékos teljesítménnyel letudó Brest Bretagne csapatát látja vendégül az Audi Arénában.

A visszatérő játékosok sokat dobhatnak a két magyar csapat teljesítményén Forrás: Origo - Koncz Márton

A BL-rajt előtt az ETO-ra öt, a Fradira hat mérkőzés vár a magyar bajnokságban.

A Győri Audi ETO januári bajnoki menetrendje Forrás: MKSZ

Az NB I-ben 56 mérkőzés óta veretlen Győr négy alsóházi csapat (MTK, Dunaújváros, Szombathely, Kisvárda) után a hónap rangadóján lép pályára Siófokon. Ha Danyi Gábor együttese vereséget szenvedne január 22-én, szerdán a Balaton déli partján, akkor az szoross(abb)á tehetné a küzdelmet, egyben megnehezítené az FTC dolgát az ezüstérem megtartására.

Az FTC-Rail Cargo Hungária bajnoki menetrendje januárban Forrás: MKSZ

De ez egy óriási ha. Inkább vessünk egy pillantást Elek Gábor csapatának a programjára. A fővárosiak egy mérkőzéssel többet játszanak januárban, mint a győriek. Ebből három vidéki túra lesz (Fehérvár, Békéscsaba, Kisvárda), a meccsek másik felét pedig a fővárosban (MTK idegenben, Szombathely és Érd hazai pályán) rendezik meg.

Így áll a női kézilabda NB I január 2-án Forrás: MKSZ

Január 22-én a már említett Siófok-Győr mellett FTC-Érdet is rendeznek, így azt a szerdai napot nyugodtan nevezhetjük az igazság napjának a bajnokság alakulását illetően.