Vágólapra másolva!
A Szombathely hazai pályán magabiztosan, 91-59-re legyőzte a német Bonn gárdáját a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, kedden.

A németek a legutóbbi hat BL-meccsükből négyet megnyertek, igaz idegenben zsinórban két – minimális arányú – vereséggel a hátuk mögött érkeztek Szombathelyre.

Egy szem Bonn-szurkoló is élőben nézte meg az összecsapást.

Washington-Reddic összjátékkal, hazai kosárral indult a mérkőzés, azonban DiLeo pillanatok alatt egyenlített. Nagyon agresszíven védekezett a Falco, amelynek köszönhetően a negyedik percben 11-4 volt az állás. Washington nagyon komoly mezőnymunkát végzett, a hetedik percben még csak súrolta a tízet (15-6), Váradi hármasa után viszont már át is lépte a két csapat közötti különbség (23-11). Lake hatalmas „sapkájával" ért véget az első negyed (24-14) - számolt be a bb1.hu.

Magabiztos szombathelyi siker a Bonn ellen Forrás: fiba.com

Lake két sikeres büntetője után Perl hozott össze faulttal együtt egy ziccert, 28-14-nél időt kért a Bonn. Tizenöt volt a legnagyobb különbség, jött egy kisebb hullámvölgy, visszajött 31-22-re a vendég együttes. Okorn a tizennegyedik percben azonnal időt kért. Hiába, az utolsó percre háromra olvadt a tizenöt pontos előny,

nem tudott reagálni a Falco az ellenfél védekezés váltására.

Reddic dudaszós kosara után a szünetben 40-33 állt a táblán.

Perl triplájával folytatódott a játék, majd Benke szerzett egy ziccert. Visszaállt Washingtonék kemény védekezése, Reddic közelije után már újra tizennégy volt közte. Simons törte meg a három és fél perces vendég kosárcsendet, rögtön egy triplával. Nem állt le a Falco-henger, a huszonötödik percben 55-36-nál, Lake büntetői előtt időt kért Thomas Päch.

Hibátlan büntetőzés után huszonegyre nőtt a különbség, 22-9-es extra harmadik negyed után 62-42-re vezettek a szombathelyiek.

Hooker labdát szerzett, majd végigrobogott a pályán, Simons pedig megszerezte második hármasát. Pocsékul büntetőztek a németek, viszont Simons újra eredményes volt kintről. Okorn 67-49-nél magához hívta csapatát. Filipovity is megrázta magát, ő lett az ötödik hazai játékos, aki elérte a kétszámjegyű pontot. 74-51-nél újra felmutatta a T-betűt a vendégek mestere. Nemcsak a Falco, szurkolótábora is szenzációs volt ma este. Filipovity elkapta a fonalat, három negyeden át nem volt pontja, percek alatt tizenhatot berámolt,

harminc(!) ponttal vezetett a Falco (83-53). Aztán ezt még sikerült kettővel megfejelni,

igaz a végére kicsit kozmetikázni tudtak a végeredményen a vendégek.

A Falco egészen elképesztő teljesítményt nyújt hetek óta, ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert, és bizonyította, hogy nem volt véletlen a PAOK legyőzése, illetve a zaragozai döntetlen közeli mérkőzés.

Bajnokok Ligája, D-csoport, 4. forduló

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Telekom Baskets Bonn 91-59 (24-14, 16-19, 22-9, 29-17)
Szombathely, Aréna Savaria, 2780 néző
V.: Jasevicius (litván), Beljakov (orosz), Manosz (görög)

Falco: Hooker 6, Curry 11/6, Benke 10/3, Washington 2, Reddic 16. Csere: Lake 12, Perl 11/3, Filipovity 18/12, Bíró –, Váradi 5/3, Krivacsevics –.

Bonn: Frazier 2, DiLeo 4, Polas Bartolo 2, Subotic 2, Breunig 10. Csere: McKinney-Jones 11/3, Simons 13/9, Saibou 3/3, Zimmerman 7, Binapfl 5.

A PVSK tíz, a Körmend pedig hat ponttal győzött hazai pályán a férfi kosárlabda Európa Kupa csoportkörének harmadik fordulójában, kedden.

Az A csoportban eddig nyeretlen pécsiek az 1/1-es mérlegnél tartó holland Leident fogadták. A vendégek utoljára 9-8-nál vezettek, a folytatásban a PVSK átvette a vezetést, és előnyéből tíz pontot megtartott a találkozó végéig. A mezőny legeredményesebb játékosa két pécsi, Christopher Smith és Veljko Budimir volt, egyaránt 21 ponttal.

A H csoportot százszázalékos mérleggel vezető Körmendhez a két vereséggel álló finn Kataja látogatott, és meglepetésre 22-8-ra vezetett hét percet követően. A vasiak megkezdték a felzárkózást, és bár két negyed után változatlanul hátrányban voltak, a harmadik felvonás legvégén átvették a vezetést. Az utolsó negyedben a finnek egyszer négy pontra megközelítették a Körmendet, amely azonban nem engedte ki kezéből a győzelmet. A vasiak legjobbja Travis Taylor volt 19 ponttal, Frank Rahim Turner pedig 18 ponttal járult hozzá a sikerhez.

Eredmények, férfi EK, csoportkör, 3. forduló:
A csoport:
PVSK-Veolia - ZZ Leiden (holland) 87-77 (27-21, 23-21, 12-14, 25-21)
H csoport:
Egis Körmend-Kataja (finn) 81-75 (17-22, 23-21, 21-14, 20-18)

A négyes csoportok első két helyezettje jut tovább.