Vágólapra másolva!
Eddig remekül védekezik a Sopron Basket a női kosárlabda Euroligában. Fegyverneky Zsófiáék kapták a legkevesebb pontot a sorozatban az első két fordulóban.

Két szenzációs győzelemmel kezdte a Sopron Basket a női kosárlabda Euroligát.

Két forduló után Gáspár Dávid együttese kapta a legkevesebb pontot a sorozatban. A Lattes Montpellier 53, a Fenerbahce 60 pontig jutott a magyar bajnok ellen.

A franciák 18, a török csapat sztárjai 23 mezőnykosarat értek el mindössze. A franciák 30.5%-al, a törökök 38.3%-as dobtak ezen alkalmakkor. Két forduló után a magyar csapat ellen értékesítették a legalacsonyabb százalékkal a mezőnykísérleteiket a csapatok, tehát remekül összerakta a fiatal szakember a csapata védekezését.

Gáspár Dávid remekül összerakta a csapata védekezését Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Sopron idei teljesítményében a védekezésen túl a játékosoktól látott koncentráció és egység, ami igazán kiemelkedő. Azon túl, hogy az éppen aktuális rivális eddig nem tudott kibontakozni, közben a Sopron minden adódó esélyre lecsapott. Ez a képesség választja igazából el az Euroliga mezőny első 6-8 csapatát az üldözőbolytól. Továbbra is olyan úton halad a Sopron, amely minden tiszteletet megérdemel.

"Nagyon örülök neki hogy sikerült megnyerni a meccset! Sztárcsapatról beszélünk, tele olyan játékosokkal, akik posztjukon klasszisok.

Jól felkészültünk, és mindent végrehajtottunk, amit elterveztünk. Támadásban pedig végig fegyelmezettek voltunk. Az ilyen győzelmek megmutatják, hogy jó úton vagyunk, jó irányba haladunk" - nyilatkozta a klub honlapján Fegyverneky Zsófia.

(wbasket.hu)