A forduló legjobbjai között a Szeged magyar beállója

Szkopje, 2019. április 25. Bánhidi Bence, a Szeged (elöl) és Dainis Kristopans, a Szkopje játékosa (k, hátul) a kézilabda férfi Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Vardar Szkopje – MOL-Pick Szeged első mérkőzésen az észak-macedón fővárosban 2019. április 25-én. MTI/EPA/Georgi Licovszki
Vágólapra másolva!
Mind a négy csapat vasárnap játszotta mérkőzését a női, illetve férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A négy csapatból három győzelemmel hagyhatta el a pályát. Ezek a mérkőzések nagyszerű teljesítményeket hoztak, a szegedi Bánhidi Bence, a ferencvárosi Klujber Katrin, és a győri Stine Bredal Oftedal is a legjobbak között volt a hétvégén.

A bajnoki ezüstérmes FTC mérkőzésével kezdődött a vasárnap. Elek Gábor csapatának volt a legnehezebb dolga a négy magyar csapat közül. A Fradi jól tartotta magát, mi több, az első félidő közepén négy gólos előnyre tett szert, azonban a második félidőben a jobb erőkből álló Metz végül 34-28-as vereséget szenvedett.

A ferencvárosiak a telt házas Érd Arénában végig nagyszerűen küzdöttek, csapatuk legjobbja a 20 éves Klujber Katrin volt. A jobbátlövő 12 gólt lőtt, mellyel a mérkőzés legeredményesebbje lett. A franciáknál súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a francia válogatott kapus, Laura Glauser.

A hétvége előtt a legutóbbi két BL-mérkőzését elveszítő Telekom Veszprém egy kellemetlen ellenfél, a Porto ellen talált rá ismét a győztes útra, és nyert 38-28-ra. A magyar csapatban a legtöbb gólt Andreas Nilsson szerezte (8 gól), de a védekező-specialista Mirsad Terzicsen kívül az összes mezőnyjátékos gól tudott szerezni.

Az Európai Kézilabda-szövetségnél a hétvége mérkőzése az Aalborg-Szeged volt. Az első három BL-meccsüket egyaránt megnyerő dánoknak vasárnap nem volt esélye a jobb erőkből álló Szegeddel szemben. A magyar válogatott beállója, Bánhidi Bence karrierje eddigi legeredményesebb mérkőzését játszotta. 11 gólt lőtt, kettő kivételével az összes helyzetét értékesítve.

A 35-28-ra megnyert mérkőzésen Dean Bombac régen látott magas színvonalon irányította a Szeged támadójátékát. Újabb 8 szerzett góljával Bogdan Radivojevic átvette a vezetést a BL góllövőlistáján. 29 gólja 7,25-ös átlagot mutat az eddigi négy mérkőzésén szegedi mezben.

Soha nem lőtt még annyi gólt a női BL történetében a Győri Audi ETO KC, mint vasárnap este a cseh bajnok Baník Most otthonában. A Győr mindkét félidőben 23-23 gólt szerzett, és 46-21-re győzött a selejtezőből feljutó ellenfele ellen. A 25 gólos különbség szintén győri rekord a bajnokok ligája történetében. Mindkét rekord egy-egy Hypo elleni kiütétes sikert írt belül. A Győr legjobbja Stine Bredal Oftedal volt, aki amellett, hogy 9 gólt dobott, teljesen más dimenzióban mozgott a pályán, mint mindenki más.