Vágólapra másolva!
2019. augusztus 1-én megírtuk, hogy a magyar női U20-as kosárlabda-válogatott jó néhány tagja különböző okok miatt nem lehet ott a szombaton Csehországban kezdődő Európa-bajnokságon. Gyakorlatilag a teljes kezdőötös esett ki Gáspár Dávid keze alól. Az üggyel kapcsolatban jelentkezett szerkesztőségünkben Juhász Dorka édesanyja, a PVSK korábbi válogatott játékosa, Balázs Hajnalka. Ő azt mondja, hogy a lánya nem azért nem ment a csapattal az Eb-re, mert a nyaralást választotta, hanem azért, mert sérüléséből lábadozik.

"Szeretném, ha az Origo olvasói teljes képet kapnának arról, hogy a lányom miért nem lehet ott az U20-as Európa-bajnokságon" - mondta Balázs Hajnalka.

Kiborult a csapatvezető a sorozatos lemondásokon

Augusztus 3-án a csehországi Klatovyban kezdődik az U20-as női kosárlabda Európa-bajnokság. A magyar válogatott csütörtökön utazott el a helyszínre, de a csapat erősen tartalékos. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a komplett kezdőötös esett ki a fiatal szövetségi kapitány, Gáspár Dávid keze alól. Az eseményekkel kapcsolatban a Magyar Kosárlabdázók Szövetségének elnökségi tagja, az U20-as csapat vezetője, Pukler Gábor érdekes nyilatkozatot tett.

Később a lányom megsérült, ezért április végén Columbusban megoperálták, májusban a Rátgéber Akadémián, majd június-júliusban az Egyesült Államokban zajlott a rehabilitációja. Minderről írásban tájékoztattuk a szövetséget, Székely Norbert kapitányt és Bodnár Péter főtitkár urat is. A levélben leírtuk, hogy Dorka bármennyire is szeretné, de nem tud résztvenni egyik Eb-n sem (tehát sem a felnőtt, sem az U20-as kontinensviadalon), de az MKOSZ részéről erre válasz nem érkezett.

Juhász Dorka Forrás: http://midwest-sportsnetwork.com

A lányom 2019. július 31-én érkezett vissza az USÁ-ból. Dorka nem azért van most Horvátországban, mert nem kívánt az U20-as Európa-bajnokságon szerepelni, hanem azért, mert sérült volt és nagyon nem szeretnénk, ha még egyszer úgy menne neki egy komoly sorozatterheléssel járó eseménynek, hogy fizikálisan nincs 100 százalékos állapotban.

A lányom a magyar kosárlabdasport és a válogatott elkötelezett híve, éppen ezért nem értjük, hogyan feltételezhette bárki is, hogy nem akar részt venni az U20-as Európa-bajnokságon" - fejezte be Balázs Hajnalka.