Montenegró vagy Nagy-Britannia ellen játszunk az olimpiai selejtezőért

Nis, 2019. június 30. Határ Bernadett (j) és Zele Dorina (j2) a magyar, valamint Tugce Canitez (b) és Isil Alben (b2), a török válogatott játékosai a női kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Törökország mérkőzésen a Cair Sportcenterben, a szerbiai Nisben 2019. június 30-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A csoportelsőként a legjobb nyolcba jutott magyar női kosárlabda-válogatott csütörtökön vagy a brit, vagy a montenegrói csapat ellen játszik az Európa-bajnokság belgrádi negyeddöntőjében.

Az A csoport második helyén Nagy-Britannia végzett, míg a B csoport 3. helyén Montenegró zárt. Ez a két együttes hétfőn Rigában egymás ellen lép pályára, amelyik nyer, az átutazik Belgrádba, és ott csütörtökön játszik a magyar válogatottal. A magyar csapat számára egyik ellenfél sem verhetetlen, e két csapatnál az olaszok és a szlovénok is jobbak, ezeket pedig már legyőzte Székely Norbert együttese. Ezzel együtt a csütörtöki mérkőzésnek óriási lesz a tétje, nemcsak a biztos olimpiai selejtezős részvétel múlik rajta, hanem az is, hogy éremért játszhat-e a magyar csapat.

Csak érdekességképpen jegyzem meg, hogy az Európa-bajnokság előtt a FIBA a brit válogatottat a 14., a magyart a 15., a montenegrói csapatot pedig a 16. helyen rangsorolta. Ehhez képest ebből a három együttesből egy biztosan bejut a legjobb négy közé - reméljük, a magyar válogatott lesz az.