Vágólapra másolva!
Euroligás és WNBA-tapasztalatokkal is rendelkező amerikai születésű magyar válogatott játékost igazolt az Aluinvent DVTK. Cyesha Damian Goree augusztustól Cziczás László együttesével kezdi el a felkészülést a 2019/2020-as szezonra.

Völgyi Péter sportigazgatót a klub honlapja kérdezte az igazolás hátteréről.

„Nagyon jól ismerjük Cyeshát, én személy szerint két és fél szezonon keresztül dolgoztam vele Győrben, ahová 2015-ben került európai újoncként. Legfőbb ismérve az, hogy óriási harcos, nem ismer elveszett labdát. 4-es és 5-ös poszton egyaránt bevethető játékosról van szó, ami azért fontos, mert vele együtt nagyszerű rotációt alakíthat ki Cziczás László. Az utóbbi időben sokat fejlődött a külső dobások tekintetében is.

Az elmúlt szezont a spanyol Salamanca színeiben fejezte be, így belekóstolt az Euroliga légkörébe is. Előtte januárig a Reyer Venezia csapatában az Európa Kupában szerepelt,

a csoportkörben mindkét találkozón játszott ellenünk."

Cyesha Goree az Aluinvent DVTK játékosa Forrás: dvtk.eu

"Jól ismeri a magyar mezőnyt, hiszen ez lesz a negyedik szezonja a magyar bajnokságban,

nem kell arra külön energiákat fordítania, hogy megszokja a hazai pontvadászat légkörét. Elsősorban persze 4-es poszton számítunk

a támadólepattanóira és a kosaraira, támadásban és védekezésben is sokat várunk tőle. Remek mentalitású játékos, aki emberileg is nagyszerűen illik a mi kis csapatunkba. A magyar válogatottban pályára lépett, éppen Miskolcon a litvánok elleni Eb-selejtezőn volt egy emlékezetes mérkőzése, jelenleg pedig Medgyessy Dórival együtt készülnek a debreceni 3×3-as Európa-bajnokságra. Nagy reményekkel várjuk az érkezését."