Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC ötödik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját, miután a vasárnapi fináléban 25-24-re legyőzte az orosz Rosztov-Don csapatát a budapesti négyes döntő második játéknapján. A veretlenül kupagyőztes győri játékosok boldogan értékeltek a mérkőzést követően a helyszínen.

A Győri Audi ETO KC csapatkapitánya, Görbicz Anita elmondta, nagyon boldogok most, biztos volt benne végig a meccsen, hogy meglesz az újabb BL-siker.

„Fantasztikus érzés volt újra megnyerni a Bajnokok Ligáját, ugyanolyan jó, mint az elsőt.

Az, hogy már az ötödik BL-trófeámat sikerült megnyerni, az azért nem semmi szerintem.

Nehéz ezekben a pillanatokban értékelni a meccset. Hatvan percig küzdöttünk, meg sem fordult a fejünkben az első 15 perc után, hogy akár baj is lehet. Fantasztikus volt a közönség, a hangulat,

Kiváló a csapategység, szerintem ez közrejátszik az ilyen egy góllal megnyert találkozókban. Hiszek abban, hogy ha a másikért küzdünk, akkor az ki fog jönni. Kijött, de egyébként is jobb csapat vagyunk, mint a Rosztov."

Görbicz Anita az ötödik BL-trófeáját nyerte Fotó: Mudra László - Origo

Görbicz felidézte, hogy a sok ezüstérem után, amikor végre megtört a jég, és megnyerték a Magyar Kupát, majd a bajnokságot is, akkor már minden évnek úgy ment neki, hogy csak nyerhet.

„Minden nap úgy kelek fel, hogy jobb akarok lenni"

– tette hozzá a világklasszis játékos, aki azt is elárulta, hatalmas bulira készülnek.

Az elődöntő hőse, Amandine Leynaud ezúttal nem tudott annyira jól védeni, mint a Vipers ellen, de így is sokat tett hozzá a Győr sikeréhez.

Jár a pacsi Amandine Leynaudnak (balra) Fotó: Mudra László - Origo

„Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük a Bajnokok Ligáját. Fantasztikus volt a final four hangulata, hatalmas sikert értünk el.

Nem igazán lehet összehasonlítani a tavalyi, vagy éppen az azelőtti döntőt és a mostanit, mert akkor mindkétszer vesztettem a Vardar Skopje játékosaként, most viszont megnyertem a BL-t.

Nagy volt a csata a pályán, de ma egyértelműen mi voltunk a jobbak. Mindent megnyertünk, így nem is mondhatok mást, nagyon jó a Győr játékosának lenni" – árulta el a francia kapus.

A döntőben három gólig jutott Bódi Bernadett nagyon boldog volt, mint elmondta, egy percig sem érezte azt, hogy a Rosztov örülhet majd a végén.

Bódi Bernadett szerint nem is kívánhatna jobb csapattársakat Fotó: Mudra László - Origo

hogy idén is megnyertük a BL-t. Nem volt egyszerű, mert Ambros Martín nagyon jól ismer minket, a személyiségünket, így jobban fel tudott készülni belőlünk. Jobb csapatok vagyunk, hosszabb volt a kispadunk,

nem éreztem azt, hogy a Rosztov ma le tud minket győzni.

Fásultabban kezdtük a meccset, de a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is feljavult, ez pedig önbizalmat adott. Tudtunk könnyű gólokat is lőni lerohanásokból, ráadásul a szélen többször is megtaláltak minket a csapattársak. Bár mindent megtett a Rosztov a végén, a félidei négygólos előny után nagy meglepetés lett volna, ha a Rosztov fordítani tud. Szerencsére nem sikerült, így most jöhet a buli. A csapattársaim iszonyatosan jó emberek, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is. Megérdemeljük ezt a sikert" – mondta az ETO magyar válogatott szélsője.