Vágólapra másolva!
Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány váratlan betegség miatt kórházi kezelésre szorult, így nem vehet részt a kazahsztáni divízió 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A finn szakember állapota kielégítő, ám erről bővebb információt a család kérésére nem közölt a Magyar Jégkorong Szövetség.

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége a fentiek figyelembe vételével egyhangúlag úgy döntött, hogy a világbajnokságon Majoross Gergely irányítja a nemzeti csapatot megbízott szövetségi kapitányként, akit szükség esetén Jarmo Tolvanen a távolból segít tanácsaival.

Majoross Gergely (jobbra) megbízott szöetségi kapitány lesz, amíg Tolvanen (jobbról a második) jobban nem lesz Forrás: Photo: László Mudra - HIIHF/Photo: Laszlo Mudra - HIIHF/László Mudra

A magyar szakember 2013 óta dolgozik a nemzeti csapat stábjában, első világbajnokságán videóedzőként közreműködött, majd öt tornán is másodedzői szerepet vállalt.

"Sajnáljuk a kialakult helyzetet, második éve dolgozunk ugyanazzal a stábbal, ezt a világbajnokságot is együtt szerettük volna végigcsinálni.

– nyilatkozta a megbízott szövetségi kapitány.

A nemzeti csapat szerdán elutazik Nur-Szultanba, a világbajnokság helyszínére, ahol első mérkőzését április 29-én játssza le Dél-Korea ellen.