Vágólapra másolva!
Megtörtént az, amire a férfi kosárlabda NB I idei szezonja előtt kevesen fogadtak volna. Az Alba Fehérvár együttese nem jutott az első 10 csapat közé az alapszakasz végén, ez azt jelenti, hogy a Fejér megyei csapat csak az alsóházban folytathatja. A bajnok Szolnokot a Jászberény egy utolsó másodperces triplával verte meg hazai pályán. Az alapszakaszt a Körmend nyerte meg.

A Jászberény-Szolnok meccs utolsó tripláját megmutatjuk.

Egy másik kameraállásból ugyanez.

Az Alba Fehérvár sorsa már a DEAC elleni meccs előtt sem a saját kezében volt. Ezzel együtt az eredmények kedvező alakulása esetén a székesfehérvári csapat még becsúszhatott volna a 10. helyre, amellyel elkerülte volna az alsóházi szereplést.

Ez nem sikerült, hiába nyert az Alba magabiztosan a Debrecen ellen, a kiesést nem tudta elkerülni. Az Alba csak az alsóházban folytathatja, azaz a rájátszásban nem vehet részt.

Férfi kosárlabda NB I, 26. forduló:
Sopron-Szeged 74-62
Jászberény-Szolnok 80-79
Paks-Körmend 73-86
ZTE-Pécs 73-95
Alba Fehérvár-DEAC 92-82
Kecskemét-Kaposvár 104-102 (hosszabbítás után)

Női rájátszás

Bejutott a női kosárlabda NB I elődöntőjébe a DVTK, miután a negyeddöntő második, szombati mérkőzésén legyőzte az NKE Csata együttesét. A párharc az egyik fél második győzelméig tartott.

Ugyancsak elődöntős a bajnoki címvédő Sopron Basket, mert a negyeddöntő második összecsapásán az Euroliga Final Fourra készülő csapat 75-31-re nyert a Cegléd ellen. A vendégcsapatnak elvileg ezt a mérkőzést Cegléden kellett volna lejátszania, de teremgondok miatt a ceglédiek feladták a pályaválasztói jogukat.

Az elődöntőben a Sopron a ZTE-PEAC negyeddöntő győztesével játszanak. A DVTK ellenfele vagy a Győr, vagy a Szekszárd lesz.

Eredmény: NKE-FCSM Csata - Aluinvent DVTK 49-69 (9-18, 9-21, 15-17, 16-13)
Sopron Basket-Cegléd 75-31