Vágólapra másolva!
Általában a bronzmeccsen két csalódott csapat szokott farkasszemet nézni egymással, ez az állítás azonban sem a miskolciakra, sem az egerszegiekre nem volt igaz, mindketten nagyon akarták az érmet, hiszen egy harmadik helyet mindkét klub életében sikerként könyveltek volna el.

Starcsevics Ádám írása az Origónak.

Medgyessy passzát Mokango váltotta gólra, majd kisvártatva Skoric, Medgyessy és Walker-Kimbrough is betalált (8-0). A ZTE idegesen, sokat kapkodva kezdett, a negyedik percben Gáspár Dávid időt kért. Pusztai törte meg a zalai kosárcsendet, egy triplával. Hiába, addigra már elkapta a fonalat a fehér mezes együttes, így a különbség nem sokkal később már kétszámjegyű volt (14-3). Kilenc és fél percig csak Pusztai és Maltsi tudott betalálni a Zetéből, az első negyedet 20-12-re nyerte a pontosabban játszó, jobban célzó Miskolc.

Kányási büntetőkből iratkozott fel a pontszerzők közé, majd Medgyessy szlalomozott át szépen az egerszegi játékosok gyűrűjében.

A B33 királynője, a borsodiak irányítója nagy kedvvel játszott, állandósult a különbség a csapatok között.

A fordulat a negyed derekán állt be, elkezdett zárkózni a zalai csapat. Hiába kért időt Cziczás László, Maltsi hármasa után, 31-28-nál már csak négy volt közte. Ennél közelebb már nem jutottak, mert Medgyessy azonnal érkezett egy palánkos triplával, ez pedig új erőt adott csapatának. 38-31-es állással fordultak a felek.

Medgyessy Dóra (11-es számmal) extrájával verte a DVTK a Zetét az első helyosztón Forrás: dvtk.eu

Maltsi hármasával zárkózott a ZTE, de nem sokáig, mert a túloldalon mindig akadt valaki, aki visszaverte a kék-fehérek próbálkozásait. A negyedik percben, Walker-Kimbrough triplája után, 49-38-nál magához hívta övéit Gáspár. Továbbra is jobban játszott a DVTK, a végére ráadásul le is rohanták ellenfelüket Medgyessyék, a húszat súrolta a differencia, 51-44-ről indult a záró felvonás.

Boonstra hozhatott volna össze egy 2+1-es akciót, de kimaradt a büntetője. Mokango és Horti vívott egymással nagy csatákat a palánkok alatt, mindkét center javított a statisztikáján. Megugrottak tizenkilenccel a borsodiak, hat és fél perccel a vége előtt már csak a csoda segíthetett volna a Zetén. Az olló azonban tovább nyílt, így lehetőséget kaptak mindkét oldalon a korábban kevesebbet játszók.

Cziczás László együttese meggyőző játékkal, egyértelmű sikert aratott, teljesen megérdemelten szerezte meg a bronzérmet.

Aluinvent DVTK Miskolc – ZTE NKK 79–59 (20–12, 18–19, 23–13, 18–15)
Killik László Női K&H Magyar Kupa bronzmeccs
Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 450 néző
V.: Györffy P. A., Tözsér D., Csabai-Kaskötő B. (Fekete L.)

DVTK: Medgyessy 22/3, Walker-Kimbrough 14/3, Putnina 6, Skoric 6, Mokango 13. Csere: Szabó 5/3, Szücs 2, Kányási 4, Zele 2, Kiss 5, Eperjesi -.

ZTE: Koizar 3, Pusztai 11/3, Maltsi 12/6, Boonstra 7, Parker 2. Csere: Gáspár-Szalay -, Hegedűs-Őri 13/3, Horti 9/3, Benke 2, Kovács G. -, Preisinger -.