Már az első meccsen győzni akarnak a magyar csapatok a kézi BL-ben

LÉKAI Máté
Veszprém, 2019. február 24. A veszprémi Lékai Máté (k), valamint a fehérorosz Vid Poteko (b) és Sime Ivic a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában játszott Telekom Veszprém - Meskov Breszt mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. február 24-én. MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Győzelemmel akar kezdeni a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében mindkét magyar csapat. A MOL-Pick Szeged hazai pályán kezd a lengyel Wisla Plock ellen, a Telekom Veszprém pedig a portugál Sporting vendégeként lép pályára. A veszprémiek dolgát megnehezíti, hogy jobbátlövőjük, Kent Robin Tonnesen súlyosan megsérült, a meccs előtti utolsó otthoni edzésén eltörte a kézközépcsontját, így a norvég játékos nem utazott el Portugáliába.

Tonnesen helyett Szuharev Lev tartott a csapattal, aki az elmúlt napokban a klub ifjúsági csapatával játszott a kielcei Barátság Tornán - írja honlapján a Veszprém.

A veszprémiek vezetőedzője korábban azt nyilatkozta, mindkét meccset meg akarja nyerni a portugálok ellen.

"A Sportingnak kiváló csapata van, tele nagyszerű játékosokkal, de a stílusuk jól illik a miénkhez.

Győzni megyünk Lisszabonba, utána pedig itthon is nyerni szeretnénk"

– mondta David Davis.

Kemény meccs vár Lékai Mátéékra (középen) Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Hasonlóan harcos hangulatban készül első nyolcaddöntős meccsére a Szeged. A Blikk beszámolója szerint a csapat szlovén válogatott irányítója, Dean Bombac kemény mérkőzésre számít a Plock ellen.

"Ebben az időszakban már egyik csapat sem tudja meglepni a másikat.

Már az első meccsen szeretnénk megmutatni, hogy jobb és erősebb csapat vagyunk."