Honti Kata visszatért a Sopron Baskethez

- Horizontal
French Endene Miyem (R) of Bourges Basket fights for the ball with Hungarian Katalin Honti (2nd R) of MKB-Euroleasing Sopron in the local sports hall on February 20, 2009 during their Euroleague match for 'Final Four', for the best four European teams' tournament. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Egykori játékosa, az Olaszországban élő Honti Kata sietett a sérülésektől tizedelt Sopron Basket segítségére.

December közepe óta sérülések sújtják az erőltetett menetben levő Sopront, amely az edzésmunkára, és ezáltal csapat játékának minőségére is negatív hatással volt. A nehézségeket enyhítendő, a soproni szakvezetés úgy ítélte meg, hogy szüksége van egy olyan játékosra, aki a következő időszakban segíteni tud a csapatnak az edzéseken.

Miután körbejárták a korlátozott lehetőségeket,

felvették a kapcsolatot a klub egykori játékosával, a jelenleg Olaszországban élő Honti Katával,

aki korábban a Valencia együttesénél már dolgozott együtt Roberto Iniguezzel. Honti Kata igent mondott a hívó szóra. A játékost elsősorban az edzésekre szerződtették, de szükség esetén az Euroligában számíthatnak a játékára. Szerződésének hossza a sérültek felépülésének függvényében alakul.

A 109-szeres válogatott játékos 2002 és 2011 között erősítette szülővárosának együttesét. A Valenciával Euroliga-győztes, spanyol bajnok és kupagyőztes volt, Olaszországban pedig kétszer diadalmaskodott a bajnokságban és a kupában is, emellett hatszoros magyar bajnok és négyszeres MK-győztes.