Döbbenetes bravúrral jutottak tovább a szekszárdi kosarasok

Sopron, 2018. március 25. A szekszárdi csapat örül a győzelemnek a kosárlabda Killik László Női Magyar Kupa döntőjében játszott a Sopron Basket - Atomerőmű KSC Szekszárd mérkőzés után a soproni Novomatic Arénában 2018. március 25-én. A Szekszárd csapata 64-66-re nyert, ezzel aranyérmes lett. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Szinte reménytelen helyzetből kezdte meg a KSC Szekszárd női kosárlabda-csapata a lengyel Artego Bydgoszcz elleni Európa Kupa nyolcaddöntő visszavágót, mert az első meccsen Lengyelországban 17 ponttal kikapott. A szekszárdi visszavágón a tolnaiak elképesztő produkcióval 86-60-ra nyertek és kiütötték lengyel ellenfelüket. Ez a továbbjutás a KSC történetének legnagyobb nemzetközi sikere.

Pedig nem indult könnyen a meccs, az ellenfél 6-0-ra vezetett, ezzel pedig összesítésben már 23 pont volt az előnyük. Innentől kezdve a KSC fokozatosan összeroppantotta az ellenfelét. Okosan játszott a magyar bajnoki ezüstérmes, amelynek az edzője, Zseljko Djokics remekül forgatta csapatát.

Az első félidőben a Szekszárd 11 pontot ledolgozott tetemesnek tűnő hátrányából,

ekkor már lehetett abban reménykedni, hogy csoda történik. A harmadik negyedben volt olyan pillanat, amikor összesítésben már továbbjutásra állt a magyar kupagyőztes, az utolsó szünetben már csak egy pont volt összesítésben az Artego Bydgoszcz előnye.

A nagy szívvel és óriási akarattal játszó magyar csapatban Eldebrink és Bishop egészen extra teljesítményt nyújtott, miközben a lengyelek amerikai légiósát, McBride-ot levette a Szekszárd a pályáról. A Szekszárd összes játékosa óriásit játszott, a közönség pedig belehajszolta a továbbjutásba a magyar együttest.

Női kosárlabda Európa Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó: KSC-Szekszárd - Artego Bydgoszcz 86-60 (15-10, 24-18, 23-18, 24-14.)
A Szekszárd legjobb dobói: Eldebrink 23, Bishop 17.
Továbbjutott a KSC Szekszárd 147-136-os összesítéssel.

A következő körben a Szekszárd a spanyol Girona, vagy az orosz MBA Moszkva ellen lép pályára.