Költözniük kell a veszprémi kéziseknek, hogy több néző előtt játszhassanak

Veszprém, 2018. október 21. Veszprémi szurkolók a férfi kézilabda NB I Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzésén a Veszprém Arénában 2018. október 21-én MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém szurkolóinak fokozott érdeklődése, valamint a 2022-es férfi Európa-bajnokság társrendezői státusza elengedhetetlenné tette a Veszprém Aréna kibővítését. A munkálatok tavasszal megkezdődhetnek, ez viszont azt jelenti, hogy a csapatnak költöznie kell. A klubvezetés viszont nagy erőkkel dolgozik azon, hogy minél kevesebb mérkőzést kelljen elvinni a városból.

A celjei aréna tervei alapján épült veszprémi csarnok kibővítése a fenti két igény miatt elkerülhetetlenné vált, de ez roppant nehéz helyzet elé állítja a klubvezetőket. Mint azt Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, a jelenleg nagyjából 5500 fős létesítményben a jövőben 8200-8300 néző szurkolhat majd a bakonyi csapatnak.

"Ismerem a bérletesek várólistáját, és néhányan azt szokták mondani, hogy kihalálásos alapon lehet Veszprémben bérletet kapni, bérletet szerezni.

Most itt egy másik lehetőség, (ami) közel kétezer plusz főt jelent.

Nem egészen háromezer főt, mert a skybox-ok megnövekednének, a VIP terület megnövekedne, és rettentő sok olyan létesítmény is tudna benne helyet kapni, mint például egy múzeum" – mondta el a klubvezető, aki szerint nem is kérdés, hogy a nagyobb csarnokot is meg fogják tölteni a csapat szurkolói.

Az átépített arénában még többen szurkolhatnak a Telekom Veszprémnek Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Annál komplikáltabb kérdés, hol fogja játszani hazai mérkőzését a Telekom Veszprém az átépítés ideje alatt. Ez különösen a Bajnokok Ligájában izgalmas kérdés, ennek okán a klub már felvette a kapcsolatot az európai szövetséggel (EHF), akik felé benyújtott egy olyan tervet, miszerint előbb lejátszanák a hazai meccseiket, majd az átépítés alatt járnának idegenbe.

"A magyar bajnokságot valahol biztos meg fogjuk tudni oldani, a kisebb súlyú mérkőzéseket talán Veszprémben a régi csarnokban le lehet bonyolítani,

mondjuk egy Veszprém-Szegedet nem tudom hol fogunk játszani, de nyilvánvalóan nem Veszprémben. Ez sajnos így van" – mondta el Csík Zoltán.

A klubvezető elmondta, hogy a csapat a következő szezonban visszatérne a balkáni SEHA Ligába, valamint elárulta, hogy a távozó Mikler Roland helyére miért szerződtettek két új kapust is.