Két évig még biztosan csodálhatjuk Győri ETO ikonjának varázslatait

GÖRBICZ Anita
Győr, 2018. október 6. A győri csapat örül a győzelemnek, elöl Görbicz Anita a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a C csoportban játszott Győri Audi ETO KC - Krim Mercator Ljubljana mérkőzés végén a győri Audi Arénában 2018. október 6-án. A mérkőzést a győriek nyerték 39-23-ra. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Meghosszabbította szerződését a Győri Audi ETO KC csapatával a klub ikonja éscsapatkapitánya, Görbicz Anita.

Görbicz Anita 10 évesen, 1993-ban kezdett kézilabdázni az ETO-ban, és már 15 évesen a
felnőtt csapatot erősítette.

„Kivételes játékosról van szó, aki a klub ikonja is egyben, tudását, eredményeit még ellenfelei is elismerik, tisztelik.

Könnyedén sikerült megegyeznünk a folytatásról, és biztos vagyok benne, hogy a következő két év során is vezére lesz a csapatnak, és az elkövetkező években közösen gyarapíthatjuk tovább amúgy sem rövid eredménysorát” – nyilatkozta dr. Bartha Csaba elnök.

Sokszor láthatják még a győri drukkerek ezt a jelenetet Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Nagyon kevés embernek adatik meg, hogy sikeres lehet szűkebb hazájában, én azon szerencsések közé tartozom, akiknek sikerült. Az ETO sokkal több mint egy klub. Egy igazi család. Több mint negyed évszázada minden ide köt.

Jól vagyok, frissnek, fittnek érzem magam, a csapatszellem pedig erősebb mint valaha, így egyértelmű volt számomra a döntés a folytatásról. Szeretném a legjobb teljesítményemmel segíteni a csapatot a jövőben is, azért, hogy továbbra is mi lehessük a legjobbak” – nyilatkozta Görbicz Anita.

Bartha Csaba, Győri Audi ETO KC elnöke és Görbicz Anita aláírja az új szerződést Forrás: Győri Audi ETO KC

A korábbi válogatott, és a világ legjobb kézilabdázójának is megválaszott Görbicz mindent elért az ETO-val, amit csak klubcsapattal lehet. 420 bajnoki meccsen lépett pályára, ezeken 2080 gólt lőtt, ez közel 5 gólos meccsenkénti átlagot jelent. Felnőtt mérkőzésen 1999. április 7-én mutatkozott be az akkor Graboplast ETO néven szereplő egyesületben, és egyből 3 gólt szerzett, míg 54 Magyar Kupa-találkozón 305-ször volt eredményes. Nemzetközi mérlege 28 EHF-Kupa-mérkőzés 172 gól (6,1 gól/meccs), 14 KEK-meccs 93 találat (6,6 gól/meccs), a Bajnokok Ligájában pedig 163 meccsen 961 gólt (5,9 gól/meccs) lőtt.

Görbicz Anita eddig 679 tétmeccsen viselte az ETO zöld-fehér mezét, és 3611 gólt szerzett, ami átlagban 5,3 gólt jelent minden mérkőzésen. A Győri Audi ETO KC színeiben 12-szeres magyar bajnok, 13-szoros Magyar Kupa-győztes, valamint négyszeres Bajnokok Ligája-győztes.