Távozik a holland női kézilabda-válogatott sikeredzője

handball Horizontal
Netherlands' head coach Helle Thomsen gestures during the EHF EURO 2018 European Women's Handball Championship 3rd Place match between Romania and The Netherlands at the AccorHotels Arena in Paris, on December 16, 2018. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Helle Thomsen távozik a holland női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A holland szövetség (NHV) honlapjának tájékoztatása szerint a felek közös megegyezéssel úgy döntöttek: nem hosszabbítják meg a dán edző szerződését, ami a decemberi, franciaországi Európa-bajnokság után járt le.

Helle Thomsen, az Eb-n bronzérmes holland válogatott kapitánya Forrás: AFP/Franck Fife

Thomsen 2016-ban vette át a válogatottat, amely abban az évben ezüst-, idén pedig bronzérmes volt a kontinenstornán, a tavalyi világbajnokságot pedig szintén a harmadik helyen zárta.

Paul van Gestel, az NHV technikai igazgatója kijelentette, a kapitány elérte a csúcsot, de a törekvései túlmutattak a szövetség lehetőségein. Ezt Helle Thomsen is megerősítette, mondván: azért távozik posztjáról, mert túlságosan ambiciózus, még nagyobb célokat szeretett volna kitűzni és elérni.

Az edző hozzátette, büszkeséggel és elégedettséggel tekint vissza a hollandiai időszakára, hiszen a válogatottnak stabil helye van a legjobb három között a világon.