Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A bluestarmedia.org oldalon jelent meg egy hosszabb írás a magyar női kosárlabdázás lehetséges felemelkedéséről. Egyelőre utánpótlás-szinten jönnek a jó eredmények, kérdés, mit profitál majd ebből a felnőtt válogatott.

A cikk szerzője az olasz válogatott szövetségi kapitányával Marco Crespivel láthatta, ahogy a magyar U18-as csapat Európa-bajnoki bronzérmet szerez Olaszországban, ráadásul szinte ugyanez az összetételű együttes pár nappal korábban az U17-es világbajnokságon lett negyedik Minszkben.

Crespi szerint az olasz szövetségnek is oda kellene figyelni, mit tudnak ennyire Magyarországon. A cikk kiemeli, hogy a magyar válogatott útban van az újabb, 2019-es Európa-bajnoki részvétele felé, a bajnok Sopron Basket az Euroliga döntőjében szerepelt, miközben a magyar bajnokság is egyre csak erősödik.

A cikk szerint a magyarokra a látványos játék a jellemző: tetszetős figurák, hihetetlen szilárd alapokkal kombinálva. És hogy akkor miért nincs még trófea? A szerző szerint talán túl „tiszta" ez a csapat, hiányzik valaki, aki magára vállalja a piszkos munka nagy részét és nem is foglalkozik mással.

Angyal Barbara (a kép jobb szélén) bekerült az U18-as udinei Eb All Star csapatába Forrás: FIBA.Basketball

Lassan, de biztosan fejlődnek a magyar edzők. Külön kiemelik a legendás Iványi Dalmát, aki Udinében is ott volt az U18-as csapat mellett.

A legtöbb hazai klubnak van akadémiája, ahol nem csak magyar játékosokat nevelnek. Kemény munka folyik, hiszen senki nem akarja, hogy a legjobb csapatok által elcsábított játékosok helyére ne tudjanak újakat nevelni. A technikai fejlődés adta lökés a közösséget is összekovácsolta, szinte minden klub vezetője utazik utánpótlástornákra, követi a saját játékosa fejlődését.

Mindent egy helyen az Eb-ről