Bíró Attila: Szörnyű volt nézni

Barcelona, 2018. július 24. A magyar csapat tagjai a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornáján az elődöntőben játszott Magyarország - Hollandia mérkőzés végén 2018. július 25-én. A címvédő magyar női vízilabda-válogatott a bronzéremért játszhat, miután 8-7-re kikapott a holland csapattól. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A címvédő magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az elődöntőben kapott piros lapja miatt csak a lelátóról nézhette végig a hollandokkal szemben 7-8-ra elveszített elődöntőt a barcelonai Európa-bajnokságon. Bíró Attila bízik benne, hogy meglesz a bronz, de meglátása szerint ez a játék nem lesz elég az éremhez.

„Szörnyű volt nézni ilyen tehetetlenül fentről, tökéletesen lehetett látni a hibákat. Az első félidőben volt három-négy olyan helyzet, amit megkaptunk, és megdolgoztunk érte, mégse tudtunk kihasználni. Ez volt szerintem a döntő, mert ha akkor nem mennek el két-három góllal, és mi vezetünk, akkor ez a csapat soha az életben nem ver meg minket.”

Címvédőként a harmadik helyért játszhatnak a magyarok Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szövetségi kapitány kritikusan nyilatkozott a helyszínen a csapat játékáról.

Voltak olyan emberek, akiknek nem szabadott volna gólt lőniük, és gólt lőttek, illetve megint a támadásainkban voltak olyan hibák, amiket korábban átbeszéltünk.

Fentről jól lehetett látni sajnos, hogy hol voltak azok a pontok, amiket nem használtunk ki,

emberelőnyben, támadásban, ez volt a kulcsa igazából.”

Bíró Attila úgy látja, több kell a bronzéremért Forrás: MTI/Illyés Tibor

A pénteki bronzmeccsen azonban még teremhet számunkra babér Bíró Attila szerint. „Éremért jöttünk, bíztam benne, hogy ma meglesz, remélem, hogy pénteken megszerezzük.

Az biztos, hogy ennél több kell a bronzért.”

A másodedző büszke a lányokra

A medence szélén Bíró Attilát helyettesítő másodedző, Tóth László úgy látja, a rutin, valamint az okozta a vereséget, hogy nem mellettünk állt most a szerencse.

"Számítottunk rá, hogy ez fog történni, ők voltak a kezdeményezőbbek. Sajnos sokat kaptunk, de hatalmasat küzdöttek a lányok. Egész közel kerülhettünk volna hozzájuk, viszont rendre hibáztunk, ami rengeteg energiát emésztett fel a végére. Habár a hollandok domináltak a mérkőzésen, a mi lányaink mindent megtettek, nagyon büszke vagyok rájuk. Hiányzik a rutin is, de nem azt látom, hogy megijedtek volna, hanem egyszerűen így alakult. Olyan apró figyelmetlenségek voltak, amik tétmeccsen előfordulnak, most rosszul jöttünk ki belőle.

- zárta rövid értékelését Tóth László.

A címvédő magyar női vízilabda-válogatott a görög-spanyol elődöntő vesztesével játszik a harmadik helyért pénteken.