Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb figyelmet kap a 3x3-as kosárlabda, már csak azért is, mert a 2020-as tokiói olimpián a program része lesz. Manilában zajlik a női világbajnokság, ahol a magyarok a legjobb nyolc között Kínával találkoztak. A kínai együttes bombaerős, világranglistavezető, saját csoportjában veretlenül, négy győzelemmel végzett az élen. A vb-ezüstérmes magyarok legyőzték a hollandokat, a németeket és a házigazda Fülöp-szigetek válogatottját, de kikaptak a spanyoloktól. Ezzel a teljesítménnyel a második helyen jutottak tovább a csoportból. A Károlyi Andrea vezette magyar csapat a Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Ruják Nóra, Bózoki Bettina összeállításban szerepel a tornán.

Bozóki Bettina dobta a meccs első kosarát, a kínaiak még egyenlíteni tudtak,majd Medgyessy Dóra ziccere után már 3-1 volt ide, de 4-2-re és 4-3-ra is a magyar csapat vezetett.

Egy időkérés után Medgyessy dobott kosarat büntetőből, amire az ázsiai csapat azonnal válaszolni tudott, majd 5-5-nél utolérte a magyarokat a kínai csapat. Öt perccel a vége előtt Bozóki kapott egyet a torkára, de tudta folytatni a játékot.

Újra mi vezettünk, de a kínaiak egy plusz egyes támadással 7-6-ra vezettek, ekkor Medgyessy egyenlített, majd nagy tűzijáték következett, 9-8-as kínai vezetésnél jöhetett egy időkérés.

Medgyessy büntetője után 9-9 volt, majd felváltva potyogtak a kosarak. A kínai csapat két büntetőt dobhatott, amivel már 13-10 re elléptek, amikor két és fél perc maradt.

Medgyessy duplája egy pontra hozta vissza a mieinket, Theodoreán pedig a legjobbkor szerzett labdát, de nem sikerült élni a kínálkozó lehetőségekkel, ziccert és távoli dobást is rontottak a lányok, a kínaiak büntetők után 16-13-ra elléptek.

Ezt követően Medgyessy Dóra két büntetőjéből csak egy ment be, majd a kínaiak egy lepattanót tettek vissza, ahonnan már nem volt visszaút, 17-14-re nyert a kínai csapat, ezzel pedig Kína jutott a legjobb négy közé.

A 3x3-as kosárlabdában - amely szerepelni fog a 2020-as tokiói olimpia műsorán - tíz percig vagy 21 pontig tart a mérkőzés, melyet egy palánkra vívnak a háromfős (egy cserelehetőséggel rendelkező) csapatok. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a körgyűrűn kívülieket, melyekért két pont jár. A meccsenkénti egy időkérésnél csak a játékosok lehetnek jelen, a szövetségi kapitány nem.

Mindent egy helyen az Eb-ről