Kétgólos hátrányban a Fradi a Rosztov-Don ellen a női kézi BL-ben

Dabas, 2018. április 7. A ferencvárosi Háfra Noémi (b) és Ana Paula Rodrigues Belo, a Rosztov játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov-Don mérkőzésen a dabasi OBO Arénában 2018. április 7-én. MTI Fotó: Czagány Balázs
Vágólapra másolva!
A női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Ferencváros Dabason fogadta a Rosztov-Don együttesét és bár nagyot harcolt, 31-29-re kikapott, így nehéz helyzetbe került a jövő heti visszavágó előtt.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov-Don (orosz) 29-31 (15-16)
a Ferencváros gólszerzői: Schatzl, Szucsánszki, Van der Heijden 4-4, Lukács, Snelder, Pena, Kovacsics 3-3, Faluvégi, Jovanovic 2-2, Hornyák 1

Nem indult jól a találkozó a zöld-fehérek szempontjából, Barbosa révén ugyanis az első támadásukból beköszöntek a vendégek, ami viszont ennél sokkal nagyobb probléma volt, hogy a Fradi kapusának, Szikora Melindának letapadt a lába, ölben kellett levinni, így már az első percben Bíró Blanka váltotta.

Nagy rohamokkal indulta meccs, a légiósokkal teletűzdelt oroszok hatékony támadójátékkal rukkoltak elő, de szerencsére úgy tűnt, a Fradi lövői is jó napot fogtak ki. Bár végig a Rosztov vezetett, elszakadnia nem sikerült, negyed óra elteltével 9-9 volt az állás.

Utána sajnos kisebb gödörbe került Elek Gábor együttese, ezt pedig könyörtelenül kihasználták a vendégek, háromgólos előnnyel fordultak a csapatok a félidő hajrájára.

A ferencvárosi Háfra Noémi (b) és Ana Paula Rodrigues Belo, a Rosztov játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov-Don mérkőzésen a dabasi OBO Arénában Forrás: MTI/Czagány Balázs

Egy időkérés után rendezte sorait a Fradi és Van der Heijden vezérletével a szünetre egy találatra faragta hátrányát (15-16).

Fordulás után sajnos nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Rosztov-Don, folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között. A háromgólos differencia állandósulni látszott, így Szucsánszkiék végig az eredmény után szaladtak, ráadásul Szedojkina több bravúrt is bemutatott, míg Bíró Blankának sokszor szerencséje sem volt a másik kapuban.

Az utolsó 10 perchez érve két találatra zárkózott az Elek-csapat, sőt Faluvégi, majd Lukács révén akár egyre is feljöhetett volna, de sajnos mindkét ziccer kimaradt, ez pedig túl nagy luxusnak bizonyult. A Rosztov azonnal büntetett, sőt négy minutummal a vége előtt először a mérkőzésen ötgólos volt a különbség.

Egy nagy rohammal végül két gólra jött fel a Ferencváros, de így is 31-29-es vereséget szenvedett, amivel nagyon nehéz helyzetbe került a jövő heti, oroszországi visszavágót megelőzően.