Simán kikapott a Veszprém legyőzője a kézilabda-BL-ben

handball Horizontal
Skjern's Jonathan Stenbacke (R) jumps for a throw as Nantes' Rock Feliho (L) grabs him during the EHF Champions League quarter-final handball match between HBC Nantes and Skjern Handbold on April 22, 2018, at the Trocardiere stadium in Nantes, western France. / AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU
Vágólapra másolva!
A francia HBC Nantes hazai pályán 33-27-re legyőzte a dán Skjern csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A címvédő macedón Vardar Szkopje idegenben verte egy góllal a német THW Kielt.

A nyolcaddöntőben a Telekom Veszprémet legyőző dán meglepetéscsapat, a Skjernnek ezúttal nem volt esélye a Nantes otthonában. A félelmetesen gyors kézilabdát játszó francia csapat már az első félidőben megtörte a dánok lendületét, és nagyon gyorsan kiépített egy stabil négy gólos előnyt.

Mindenki lilába! Azaz Kölnbe!

A félidő hajrájában kihasználva, hogy a dánok rendre a kapust lehozva támadtak, többször is üres kapus gólokat szerezhettek, és hat gólos előnnyel mehettek szünetre a franciák (18-12).

A második félidőben sem lett lassabb a játék, ami nem a dánok malmára hajtotta a vizet,

és a 45. percben már tíz gól volt a Nantes előnye (28-18).

Az utolsó tíz percben valamelyest kozmetikázni tudta az eredményt a Skjern, volt, hogy csak öt góllal vezettek a franciák, a vége pedig hat gólos Nantes-győzelem lett (33-27).

A Nantes legjobb dobói a spanyol David Balaguer, Romain Lagarde és a német Dominik Klein volt nyolc, hét, illetve hat góllal, míg a Skjernben Markus Olsson és Kasper Söndergaard volt hat, illetve öt góllal.

A nap másik mérkőzésén a címvédő macedón Vardar Szkopje az első félidőben rendre vezetett az előző szezonban a Final4-ról lemaradó, az előző körben a MOL-Pick Szegedet búcsúztató THW Kiel otthonában. Többször volt három gól is a Vardar előnye, a szünetre pedig 14-12-es előnnyel vonulhattak. A második 30 percben a Kielnek is voltak jó időszakai, a félidő közepén egy 4-0-s rohammal már ők léptek el három góllal (23-20).

A hajrá 28-26-os német vezetéssel kezdődött, az utolsó két percben azonban csak a Vardar szerzett gólt, és végül 29-28-ra győzni tudott.

A Vardarban Ivan Cupic, Rogério Moraes Ferreira és Sztojancse Sztoilov öt-öt, míg a Kielben Nikola Bilyk, Niclas Ekberg és Vujin is négy-négy gólt szerzett.

A visszavágót egy hét múlva, április 29-én rendezik.

Eredmények, férfi kézilabda-BL, negyeddöntők, első mérkőzések:
HBC Nantes–Skjern Handbold (18-12)
THW Kiel–Vardar Szkopje 28-29 (12-14)
szombaton játszották:
Vive Kielce–PSG Handball 28-34 (10-22)
szerdán játszották:
Flensburg Handewitt-Montpellier 28-28