Kézi-Eb: veszprémi kapust cserélnek ex-veszprémire a horvátok

handball Horizontal WORLD CHAMPIONSHIP SEMIFINAL GOALKEEPER CLOSE UP ACTION
Croatia's goalkeeper Ivan Pesic (L) eyes the ball after a shot of Norway's right wing Kristian Bjornsen during the 25th IHF Men's World Championship 2017 semi-final handball match Croatia vs Norway on January 27, 2017 at the Accorhotels Arena in Paris. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Lino Cervar, a házigazda horvát válogatott szövetségi kapitánya a csoportkör harmadik mérkőzése előtt a második cserelelhetőségét is kihasználja. Ezúttal első számú kapusát, a Telekom Veszprémben védő Mirko Alilovicot váltja le.

Lino Cervar a svédek elleni mérkőzést megelőző hétfő esti edzésen döntött a veszprémi kapus cseréjéről. A Vecernji List horvát napilap cikke szerint a szövetségi kapitány úgy látta, hogy a két mérkőzésen mindössze hat védést bemutató Alilovic nem fog megfelelő állapotba kerülni a torna további részére.

Alilovic (b.) megy, Stevanovic marad Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A kapus az első, Szerbia ellen 32-22-re megnyert mérkőzésen még a mezőny legjobbja volt, azonban Izland ellen egy jóformán védett labda nélküli első játékrészt követően a második féidőben már Ivan Stevanovic állt a kapuban, akinek a bravúrjai nagy szerepet játszottak a hazaiak újabb győzelmében.

Alilovic helyére az az Ivan Pesic érkezik, aki a 2008-2009-es szezonban ugyancsak játszott a Veszprémben (ő is súlyosan megsérült abban a támadásban, ami a román beálló, Marian Cosma halálával végződött), jelenleg pedig a fehérorosz Meskov Breszt kapusa.