Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos oldala, az eurohandball.com szerint a magyar válogatott irányítója, Lékai Máté egyike azon játékosoknak, akiktől a január 12-én kezdődő Európa-bajnokságon klasszisteljesítményt várnak. A honlap úgy vélekedik, a 29 éves játékosnak minden eszköze és fegyvere megvan ahhoz, hogy mérkőzéseket döntsön el.

A norvég Sander Sagosen, a dán Rasmus Lauge és Lékai Máté. Illusztris névsor és ezt az EHF-nél is így gondolják. Ők az a három irányító, akik a szakértők szerint kiemelkedhetnek a legjobbak közül is a közelgő kontinenstornán.

A magyar játékosnál kiemelik, hogy

hamar elterelheti a figyelmet Nagy László hiányáról, hiszen jó kezekben lesz nála a labda és a karmesteri pálca, ahogyan ezt már egy ideje bizonyítja a Veszprémben is.

Ez főleg azóta feltűnő, mióta Lékai megörökölte a kezdőirányító pozícióját klubjában Aron Palmarsson viharos távozása után.

Lékai Mété (labdával) azonnal a Veszprém élére állt, amint megkapta a lehetőséget Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A szakértők szerint Lékai világklasszis a játék azon szegmensében, hogy jól látja a játékot, a csapattársait is helyzetbe tudja hozni, ugyanakkor ő is meg tudja oldani a helyzetet, ha arról van szó. Sőt, ezt a kettőt szinte tökéletes egyensúlyban műveli.

A férfi kézilabda Európa-bajnokságot január 12. és 28. között rendezik Horvátország négy városában. A magyar válogatott a D-csoportban sorrendben Dánia, Spanyolország és Csehország ellen lép pályára Varasdon, ahonnan három csapat jut tovább a középdöntőbe.