Megtámadták a Veszprém horvát kapusának otthonát

KS Vive Kielce vs Paris St. Germain HANDBALL Handball (Team) SQUARE FORMAT
Veszprem's goalkeeper Mirko Alilovic during the Handball Champions League EHF Final Four semifinals match between KS Vive Kielce and Paris St. Germain in the Lanxess Arena in Cologne, Germany, 28 May 2016. Kielce won 28-26. Photo: MARIUS BECKER/dpa
Vágólapra másolva!
Megtámadták és megrongálták Mirko Alilovic horvát kézilabdakapus családi házát, miután a férfiválogatott házigazdaként nem jutott elődöntőbe az Európa-bajnokságon.

A horvát 24sata nevű portál cikke szerint az ismeretlen tettesek kövekkel betörték a Rab szigeten lévő ház ablakait, illetve megrongálták a tetőszerkezetét. Mivel senki nem tartózkodott az ingatlanban, nem voltak sérültjei a támadásnak.

Nekiestek Mirko Alilovic házának a csalódott drukkerek Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

A beszámolóban botrányos és szégyenletes akciónak nevezett esetet a rendőrség vizsgálja. A cikk szerzője hozzáteszi, hogy az internetes fórumokon véleményt nyilvánító szurkolók rendszeresen kritizálják Alilovicot, aki egyszer már szüneteltette szereplését a nemzeti csapatban,

most pedig végleg visszavonulhat a válogatottól.

A Telekom Veszprém kapusa - aki nyártól a MOL-Pick Szeged játékosa lesz - négy mérkőzésen lépett pályára az Európa-bajnokságon, 64 lövésből 13-at védett ki, ami 20 százalékos hatékonyságot jelent.

A horvátok a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, így nem jutottak az elődöntőbe. Az ötödik helyért Csehországgal játszanak pénteken 15.30-tól Zágrábban.