Vágólapra másolva!
A Dunaújváros hazai pályán nyert, a Vác viszont idegenben veszített a női kézilabda EHF Kupa selejtezőjében, a második forduló szombati, első mérkőzésein, míg az esti mérkőzésen a Debrecen két góllal kikapott a lengyel Metraco Zaglebie Lubin otthonában. A férfiaknál a Csurgói KK tíz góllal kikapott a horvát RK Dubrava otthonában a férfi kézilabda EHF Kupa-selejtező második fordulójának visszavágóján, így kiesett.

Jól kezdtek az újvárosiak (10-5), de a román bajnokságban legutóbb ötödik helyezett C.S.M. Roman hatékonyabb támadójátékának köszönhetően egy 8-2-es sorozattal hamarosan fordított.

A magyar együttes több technikai hibát követett el, ezért a szünetben is hátrányban volt (14-15).

A második felvonás elején már kettővel is vezetett a román csapat, de a tavaly EHF Kupa-győztes dunaújvárosiak

7-0-s szériával fordítottak (24-19). A folytatásban is eredményesebbek voltak az újvárosiak akciói, így hétgólos előnyt szereztek a jövő vasárnapi, idegenbeli visszavágóra.

Hétgólos előnyt szerezett a jövő vasárnapi, idegenbeli visszavágóra a Dunaújvárosi Kohász KA Forrás: Zombori Laszlo Ftop Kft

A mezőny legeredményesebb játékosa a magyar csapat horvát válogatott balátlövője, Camila Micijevic volt, aki 13 lövéséből tizet gólra váltott.

A Váci NKSE az első félidőben még tartotta a lépést a német Bundesligában legutóbb negyedik Buxtehuder SV együttesével, ám

végül hétgólos vereséget szenvedett idegenben.

A visszavágót jövő szombaton rendezik.

Lényegesen jobban kezdte a találkozót a Debrecen, amely a 13. percben már 8-3-ra vezetett. A DVSC támadásai pontatlanok voltak, így a különbség tovább nőtt (12-5),

de a vendégek még a szünet előtt megkezdték a felzárkózást (13-10).

Az 51. percben már csak egy gól volt a magyar csapat hátránya (20-19), és bár a Debrecen végül kettővel veszített,

biztató helyzetből várhatja a jövő vasárnapi visszavágót.

Eredmények,
Női EHF Kupa-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzések:
Dunaújvárosi Kohász KA-C.S.M. Roman (román) 31-24 (14-15)
Buxtehuder SV (német)-Váci NKSE 33-26 (15-14)
Metraco Zaglebie Lubin (lengyel)-DVSC-TVP 25-23 (13-10)

A Csurgói KK tíz góllal kikapott a horvát RK Dubrava otthonában a férfi kézilabda EHF Kupa-selejtező második fordulójának szombati visszavágóján, így kiesett.

A somogyiak megnyugtatónak tűnő, kilencgólos előnnyel utaztak a zágrábi visszavágóra, amelyet a hazaiak kezdtek jobban (3-0).

A Csurgó a félidő hajrájában egyenlített (11-11), de a szünetben ismét kétgólos hátrányban volt.

A második felvonást remekül, 6-0-s sorozattal indította a rendkívül gyors kézilabdát játszó Dubrava, és a folytatásban ledolgozta összesítésbeli hátrányát (26-17). Nem törtek meg a csurgóiak, háromszor találtak be egymás után, de a horvátok hasonlóképpen válaszoltak (29-20).

A hajrában már tíz is volt a két együttes között, de az utolsó időkérésnél, öt másodperccel a vége előtt - idegenben lőtt több góllal - a vendégek álltak továbbjutásra.

A zágrábiak egy újabb gyors akció végén látványos góllal zárták a meccset, így nagy bravúrral továbbjutottak

.

Eredmény,
férfi EHF Kupa-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
RK Dubrava (horvát)-Csurgói KK 36-26 (14-12)
Továbbjutott: a Dubrava, 60-59-es összesítéssel.