Meglepetést okozott az elmúlt évtized legeredményesebb kosáredzője

Pór Péter, a csapat korábbi mestere veszi át.
Pór Péter, a csapat korábbi mestere veszi át a Szolnokot
Vágólapra másolva!
Az elmúlt évtized legeredményesebb férfi edzője az utánpótláshoz igazol. Pór Péter a meglepő hírről maga tájékoztatta a nyilvánosságot, amikor bejelentette: a Szolnoki Sportiskolában formálódó kosárlabda akadémia szakmai igazgatói feladatait veszi át.

"Szeretném megköszönni az elmúlt tizennégy esztendőt a Szolnoki Olaj KK-nak, felejthetetlen éveket töltöttem a klubnál – mondta Pór Péter.

Pór Péter az utánpótlásban dolgozik tovább Forrás: MTI

Pór Péter abban az időben vette át az Olaj KK irányítását, amikor az a mélyponton volt, s nem jutott be a legjobb nyolc közé.

2006-tól háromszor nyerte meg az Olajjal a bajnokságot, háromszor a Magyar Kupát.

Magyar edzőként először juttatta el csapatát az Eurochallange Kupa négyesdöntőjébe, s szintén az első volt, akinek irányításával túlélte magyar klub, jelesül az Olaj KK az Eurocup első csoportkörét.

Pór Péter, az utóbbi évtized legeredményesebb magyar kosárlabdaedzője Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Mivel én annak az edzőgenerációnak vagyok a tagja, amelyik végigjárta a szamárlétrát, és a legkisebbeknél kezdve tanultam meg mindent erről a nagyszerű szakmáról.

Pór Péter eredményeivel már ifjú edzőként felhívta magára a figyelmet. A Karcag U14-es csapatával országos ezüstérmes lett, több szolnoki korosztállyal jutott el döntőkig, a mai napig ő az utolsó edző, akinek az irányításával junior bajnok lett a szolnoki csapat.

Pór Péter fontosnak tartja, hogy a magyar kosárlabda utánpótlása minél gyorsabban fejlődjön Forrás: MTI/Bugány János

"Nem kell szégyellni, hogy nagyon sok tanulnivalónk van az utánpótlásképzés terén – mondta az újdonsült szakmai igazgató.

Nagyon sokat várunk az olaszoktól, szakmai programokban, a tehetséges gyerekek kiemelt képzésében egyaránt segítségünkre lesznek. Egy olyan akadémiát akarunk építeni kollégáimmal, ami országszerte egyedülálló."