Vágólapra másolva!
Olaszországban, a másodosztályú Colpo Delta Informatica Trentino csapatában folytatja pályafutását Dékány Bernadett válogatott röplabdázó. Csapattársa, Pallag Ágnes pedig Franciaország felé veszi az irányt.

A 25. születésnapját június végén ünneplő Dékány a legutóbbi idényben a román CSM Bucurestiben játszott, amellyel bajnoki ezüstérmet szerzett.

Az ütőjátékos korábban négy szezont már eltöltött Olaszországban, a Pesaróval az élvonalban, a Consilina, az Aversa és a Monza csapatával pedig a másodosztályban szerepelt. Új csapata, a Trento az előző idényben ötödik helyen zárta a Serie A2 küzdelmeit.

Válogatottbeli csapattársa, Pallag Ágnes is csapatot vált, országot viszont nem, marad Franciaországban. A 23 éves, békéscsabai nevelésű játékos az előző idényben a Vandoeuvre Nancyban játszott, amely a tizedik helyen zárta a bajnokságot, a következő szezonban viszont már a fővárosi Stade-Francais Paris Saint-Cloud csapatát erősítheti.

A párizsi együttes - amely Pallag harmadik külföldi csapata lesz a Nancy és a finn OrPo után - a negyeddöntőig jutott a francia első osztály előző idényében.