Vágólapra másolva!
Magyarországra érkezik a kosárlabda Európa-bajnokság trófeája és a torna hivatalos labdája, amelyek a közönség számára is megtekinthetők lesznek a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által szervezett eseményeken. Előbb június 7-én a hazai férfi bajnokság döntőjének első mérkőzésén majd másnap a budapesti Madách téren kerül kiállításra az ereklye.

A 24 országot érintő jelképes körút áprilisban indult és a tervek szerint augusztusig minden résztvevő országba eljut a Nyikolaj Szemasko nevét viselő ereklye, amely a harmadik trófea az Eb-k történetében.

A Trophy Tour keretében az MKOSZ olyan szórakoztató és látványos programokkal készül emelni a hangulatot, mint egy Cheerleader bemutató a Budaörsi Vivace Táncegyesület előadásában, vagy a FaceTeam akrobatikus kosárlabda-bemutatója. A műsor mellett óránként nyereményjátékok várják a vállalkozó kedvűeket, akik gyakorlatban is bemutathatják tudásukat, a legjobbakat pedig kosaras ajándékokkal jutalmazzák a szervezők.

Cardiffban már járt a trófea:

A rendezvény szórakoztató jellege mellett igyekszik minden korcsoport számára játékos pillanatokkal kedveskedni, ezáltal pedig felhívni a figyelmet a kosársport fontosságára, a sportág hazai sikereire, hiszen négy évtized után először fordult elő, hogy mindkét felnőtt válogatott kijutott az Európa-bajnokságra.

Június 16-án kezdődik a prágai női Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat Spanyolországgal, Ukrajnával és a házigazda Csehországgal szerepel egy csoportban. Augusztus 31-én pedig a férfiak küzdelmei veszik kezdetüket. Válogatottunk Horvátországgal, Csehországgal, Montenegróval, Romániával és a címvédő Spanyolországgal mérkőzik meg csoportjában.

Az események időpontja:
június 7. – A bajnoki döntő első meccsének helyszíne (ez vagy Szombathely lesz, a már döntőbe jutott Falco révén, vagy Székesfehérvár, ahol az Alba 2-1-re vezet a ZTE ellen, de, ha zalaiak jutnak a döntőbe, az alapszakasz végeredménye miatt biztosan Vas megyében kezdenek)
június 8. - Budapest, Madách Imre tér, a programok 14 órakor kezdődnek, és előreláthatólag este 8-ig tartanak majd