Vágólapra másolva!
A magyar női kosárlabda-válogatott hatalmasat küzdött az olaszok elleni nyolcaddöntőben, de egypontos vereséget szenvedett, így búcsúzni kényszerült az Európa-bajnokságtól. A találkozó után a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia és a mérkőzés legjobbja, a könnyeivel küszködő Krivacevic Tijana értékelt.

„Sajnos az első félidőben a dobószázalékunk nagyon rossz volt. Kidolgozott dobásokat hagytunk ki, középtávolról és hárompontosokat is. Ez nagyjából az egész meccsen így volt, ezért is lett ilyen alacsony a pontszám. A védekezésünk extra volt, mert negyvenkilenc pontot kaptunk egy remek csapattól, de

Fegyverneky Zsófia a rossz dobószázalékban látja a kiesés okát Forrás: fiba.com/eurobasketwomen

Sajnálom, mert csak egy kicsi kellett volna a továbbjutáshoz. Ha csak átlagos dobóformát fogunk ki, már az is elég lett volna. Extrára sem lett volna szükség" – értékelt a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia,

az utolsó akciónkról azt mondta, hogy a játékosok nem bíztak a külső dobásokban, ezért pattintott átadással akarták a labdát eljuttatni a centerhez.

Krivacevic Tijana dönthetett volna az utolsó pillanatban Forrás: fiba.com/eurobasketwomen

A magyar csapat legjobbja Krivacevic Tijana volt, aki 15 pontot dobott, mellette nyolc lepattanót is begyűjtött. A mieink centere a legjobb meccsét játszott az Európa-bajnokságon.

„A legjobb akkor lett volna, ha mi nyerünk. Kintről nézve biztosan nagyon jó mérkőzés volt. Küzdött mindkét csapat, sajnálom, hogy így jött ki a vége. Nagyon rossz most ebben a percben.

– értékelt a könnyeivel küszködő Krivacevic Tijana, aki sportszerűen gratulált az olaszoknak a továbbjutáshoz.

Az olaszok sikerükkel továbbjutottak a csütörtökön Prágában sorra kerülő negyeddöntőbe, ahol a belgákkal találkoznak,

a magyarok pedig a 9-12. helyen fejezték be Eb-szereplésüket.

Az előző, magyar-román rendezésű 2015-ös kontinensviadalaon a 14-20. helyen zárt a Svitek-csapat.