Vágólapra másolva!
A magyar amerikaifutball-bajnokságban, vagyis a HFL-ben megismétlődött a tavalyi forgatókönyv. A két hét múlva, július 8-án esedékes HFL-döntőn, a Hungarian Bowlon ugyanis ismét az a két csapat, vagyis a Budapest Cowbells és a Miskolc Steelers lép majd pályára.

A vasárnapi elődöntő két csapata, az Eger Heroes és a Budapest Cowbells már az alapszakaszban is találkozott egymással, ahol a Budapesten vendégeskedő egriek meglepetésre egy kimondottan izgalmas meccsen, jókora hátrányból fordítva verték meg a Cowbellst. Az Eger melletti Felsőtárkányban rendezett elődöntőn viszont a fővárosiak esélyt nem adtak az importjátékosai nélkül pályára lépő Heroesnak, és 49-6-ra söpörték le az egri csapatot.

A Miskolc Steelers és a Budapest Wolves szombati elődöntője jóval izgalmasabbra sikerült, mint a Cowbells mészárlása. Ugyan a félidőre 14-6-ra húzott el a Steelers, de a Wolves a szünet után 19-14-re fordított, hogy aztán a miskolciak megint visszavegyék a vezetést 27-19-re. Ugyan a Wolves egy touchdownnal két pontra csökkentette a hátrányát, de a kétpontos kísérlet nem sikerült, így az elődöntőt a Miskolc Steelers nyerte.

A miskolciaknak ugyanakkor nem volt őszinte a mosolya a meccs után. Amerikai importjátékosuk, a támadó- és védőoldalon egyaránt játszó Troy Rice ugyanis ezen a meccsen hét elkapásból hozott össze 122 yardot és két touchdownt. Védőként a pályára lépve ugyanakkor olyan súlyosan szabálytalankodott a Wolves-irányító Bencsics Márk ellen, hogy kiállították, és jó eséllyel a döntőben sem vehet majd részt, ami komoly hátrányt jelenthet a miskolciaknak.

A másik miskolci importjátékos, Meechie Eaton sérülten is vállalta a meccset.

A Ratio Media HFL döntőjét a Miskolc Steelers és a Budapest Wolves játssza, július 8-án, este hatkor a Hidegkuti Nándor stadionban.