Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott sorozatban a negyedik meccsét is elveszítette a kijevi divízió I/A világbajnokságon. A küzdeni tudást és az akarást nem érheti kritika, de a góliszonyunkon ezúttal sem tudtunk változtatni. Ötödik helyen fejezzük be a tornát, de biztos, hogy lesz még ennél jobb is.

Jégkorong, divízió I/A világbajnokság:
5. forduló:
Kazahsztán-Magyarország 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)
gól: Dallman (3.), Mihajlisz (11.), Dawes (60.), illetve Sagert (18.)

Három egymást követő vereséggel (Ausztria, Dél-Korea és Lengyelország ellen) a háta mögött tét nélküli meccsen korcsolyázott ki a jégre a magyar válogatott. Az ellenfél, Kazahsztán számára már korántsem volt tét nélküli a meccs, győzelem esetén még maradt esélyük a feljutásra.

A mieinknél továbbra sem léphetett jégre Vas János és Gőz Balázs, a túloldalon viszont egy komplett kanadai sorral készültek ellenünk, akik – mint később – kiderült, el is döntötték a meccset.

Végig tartani tudtuk a tempót Forrás: [email protected]/Gabor Fenyes

Rettenetesen kezdtünk, a harmad közepéig mintha jégen sem lettünk volna, a kazahok pedig az egyik kanadai, Dallman, illetve Mihajlisz góljával 2-0-ra vezettek. A következő tíz percre aztán megtaláltuk a játékunkat, egyre többször kerültünk helyzetbe, és kihasználva egy kettős emberelőnyt, Kalvin Sagert egy remek lövéssel szépített.

A második harmadban nem esett gól, azaz továbbra is az volt a legnagyobb bajunk, hogy nem találtuk az utat a kapuhoz.

Egyenlő létszámban utoljára az ukránok elleni első meccs 53. percében ütöttünk gólt,

és ez így is maradt a vébé végéig. Nem kaptunk viszont fölösleges két perceket, és nem hagytuk, hogy átrohanjanak rajtunk, ahogy azt sem, hogy percekig a harmadunkba szorítsanak.

A szurkolók így kísérték a csapatot az utolsó harmadhoz:

A világbajnokság utolsó húsz percében még indítottunk egy végső rohamot, amiben benne volt, hogy egyszer-egyszer lekontráznak, de Rajna Miklós a helyén volt. Akkor is, amikor emberelőnyben a kazahok egy komplett kanadai–amerikai sorral álltak föl.

Az utolsó percekben kapott emberelőnyt megdupláztuk, azaz Rajna lement, amit egy korongvesztés után Nigel Dawes használt ki – így negyedik meccsünket is elveszítettük, ebből a harmadik olyan volt, aminek 1-3 lett a vége. A kazahok még reménykedhetnek, ha a két délutáni, kora esti meccsen Ausztria és/vagy Dél-Korea kikap, övék az egyik feljutó hely.

A szurkolók üzenete egyértelmű volt az utolsó napon Forrás: [email protected]/Gabor Fenyes

Mi pedig készülhetünk a 2018-as divízió I/A világbajnokságra.