Vágólapra másolva!
Még sohasem jutott be a férfi Final Fourba a Vardar férfi kézilabdacsapata, de a tulajdonos Szergej Szamszonyenko attól tart, idén sem lesz esélye csapatának a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Az együttes 10 győzelemmel és négy vereséggel megnyerte a B csoportot, így egyből a legjobb nyolc közé jutott, ahol a Flensburg lesz az ellenfele. A németek az A csoportban a 4. helyen zártak, majd a nyolcaddöntőben két szűk győzelemmel búcsúztatták a fehérorosz Meskov Bresztet.

Szamszonyenkónál azonban kiverte a biztosítékot, hogy az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a visszavágóra a Martin Gjeding, Mads Hansen dán bírópárost jelölte ki.

Szergej Szamszonyenko Forrás: Gol.mk

„Nem értem, hogy az EHF miért a mi drága dán barátainkat jelölte ki a mérkőzésre, amikor tudvalevő, hogy a Flensburg fő szponzorai dánok. Nagyon remélem, hogy a szövetség követni fogja a mérkőzés történéseit, és nem történik meg az, ami három éve. Ha mégis, akkor feladom az egészet, és nem vagyok hajlandó szponzorálni a továbbiakban sem a férfi, sem a női csapatot. Csupán az utánpótlást. Azért nem adok hétmillió eurót minden szezonban, hogy újra és újra megtörténjen velem ugyanaz" – nyilatkozta egy szkopjei sajtótájékoztatón a Vardar orosz tulajdonosa.

A csapat három éve ugyancsak a nyolc között futott össze a Flensburggal, és az első mérkőzésen idegenben 24-22-re kikapott. A visszavágón egy hektikus első félidőt követően mínusz hatról plusz négyre fordított a macedón bajnok, de az utolsó másodpercekben a németek emberhátrányban szerzett hetessel 27-25-re kozmetikázták a vereséget, és végül idegenben lőtt több góllal ők harcolták ki a továbbjutást.

A negyeddöntő párosítása:
THW Kiel (német) - Barcelona (spanyol)
Flensburg-Handewitt (német) - Vardar (macedón)
MOL-Pick Szeged - Paris Saint-Germain (francia)
Telekom Veszprém - Montpellier (francia)

Az első mérkőzéseket április 19. és 23. között, a visszavágókat pedig egy héttel később, április 26. és 30. között rendezik.