Dán válogatott átlövőt igazolt a Győri Audi ETO

TOPSHOTS Horizontal CLOSE UP ACTION
RESTRICTED TO EDITORIAL USE Denmark's Anne Hansen prepares to throw the ball over Hungary's Zita Szucsanszki (L) and Piroska Pappne Szamoransky (R) during the 2015 Women's Handball World Championship group A match between Hungary and Denmark at the Jyske Bank BOXEN Arena on December 9, 2015 in Herning, Denmark. / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
A nyáron csatlakozik a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatához Anne Mette Hansen, a dán válogatott jobbátlövője, de nem ez az egyetlen jó hír a kisalföldi csapat szurkolóinak.

A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Köbenhavntól érkező 22 esztendős játékos hároméves szerződést írt alá.

Nagyon örültem a megkeresésnek, sok jót hallottam a győri szurkolókról. Alig várom már, hogy pályára léphessek, biztosan fantasztikus élmény lesz" - mondta videóüzenetében a 2013-ban világbajnoki bronzérmes, 2012-ben junior-világbajnok átlövő.

Anna Mette Hansen alig várja, hogy a győri szurkolók előtt bizonyítson Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Az eseményen bejelentették, hogy

Görbicz Anita, a gárda 33 éves klasszisa két évvel meghosszabbította az idény végén lejáró szerződését,

s újabb egy évig marad az együttesnél a válogatott kapusa, Kiss Éva.

Nem gondolkoztam sokat a folytatáson, hiszen azt már korábban is elmondtam, hogy legalább két évet még érzek magamban. Örülök, hogy sikerült megegyeznem csapatommal a folytatásról. Motivált vagyok, sikerre éhes, csakúgy, mint az egész csapat. Célom, hogy továbbra is a legjobbak legyünk, és minden fronton sikeresek az idei és a következő szezonokban is" - nyilatkozta Görbicz Anita.

Görbicz Anita még mindig éhes a sikerre Forrás: AFP/TT NYHETSBYRĹN/Bjorn Lindgren

"Egy percig nem volt kérdéses a szerződéshosszabbítás csapatkapitányunkkal. Görbicz Anita a klub ikonja, természetesen szükségünk van a továbbiakban is rá. Igazi vezére ő a csapatnak a pályán és azon kívül is. Örülünk, hogy a következő két szezon során továbbra is csodálhatjuk az ő játékát" - idézte a klub közleménye Bartha Csaba elnököt.