Vágólapra másolva!

Otthon kapott ki a Sopron az Euroligában

Az Uniqa Sopron hazai pályán tíz ponttal kikapott a francia ESBVA-LM csapatától szerdán a női kosárlabda Euroliga B csoportjának hetedik fordulójában.

Euroliga, B csoport, 7. forduló:
Uniqa Sopron - ESBVA-LM (francia) 62-72 (24-17, 13-22, 9-18, 16-15)
a magyar csapat legjobb dobói: Turner 17, George 16, Crvendakic 10, Fegyverneky 10

A magyar bajnok a tabella ötödik helyén 3/3-as győzelmi mérleggel várta az összecsapást, míg az ESBVA-LM - teljes nevén Entente Sportive Basket Villeneuve d'Ascq Lille Métropole - hasonló mérleggel állt, csak jobb kosárkülönbségével előzte meg a Sopront.

Az előző forduló óta Sterbenz László vezetőedző csapatában súlyos térdsérülést szenvedett a svéd Binta Drammeh, akinek helyére a két év után visszatérő Shenise Johnson érkezett, ő azonban egyelőre nem volt a szerdai keretben.

Az első negyedben a vendégek hét ponttal elléptek (6-13), de a Sopron fordított, és a szünetben éppen hét ponttal vezetett (24-17).

A második játékrész is hullámzóan alakult,

ugyanis a hazaiak 33-24-es előnyét követően nem sokkal már a franciák álltak jobban négy ponttal (35-39).

Az ESBVA csapata - amely 2015-ben megnyerte az Európa Kupát, tavaly pedig döntőt játszott az EK-ban - a harmadik és a negyedik periódusban már nem engedte ki kezéből a vezetést, így magabiztosan kosárlabdázva megnyerte a mérkőzést.

A Sopron egy hét múlva a lengyel Polkowicét fogadja.

A jelenleg félidőben járó csoportkör végén az első négy továbbjut a negyeddöntőbe, az ötödik és hatodik az Európa Kupában folytatja, az utolsó két együttes pedig befejezi szereplését.