Csúcsrangadót nyert a Cavaliers

LeBron James, Cleveland Cavaliers, NBA, kosárlabda
CLEVELAND, OH - DECEMBER 25: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers yells to his teammates during the second half against the Golden State Warriors at Quicken Loans Arena on December 25, 2016 in Cleveland, Ohio. The Cavaliers defeated the Warriors 109-108. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory copyright notice. Jason Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hiába vezetett szinte végig, mégis kikapott a Golden State Warriors kosárlabdacsapata a Cleveland Cavaliers ellen az NBA szuperrangadóján, amelyen az elmúlt két szezon döntőse feszült egymásnak.

A 2014-es bajnok Golden State Warriors a címvédő Cleveland Cavaliers otthonában lépett pályára az NBA karácsonyi fordulójában. A felek idén is remekül teljesítenek, a Nyugati főcsoport élén álló Golden State a liga legjobbjaként (27-4) sorozatban aratott hét győzelemmel érkezett, míg a Keleti főcsoport első helyezettje, a Cavs a legutóbbi tíz meccséből kilencet megnyert.

A vendégek végig kézben tartották a mérkőzést, a negyedik negyedben már 94-80-ra is vezettek, de a Cleveland a 31 pontos LeBrone James és a 25 pontos Kyrie Irving vezetésével megfordította a meccset - Kevin Durant 36 pontja és 15 lepattanója így mit sem ért.

LeBron James Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jason Miller

A Boston Celtics 119-114-re nyert a New York Knicks otthonában, a hazaiak a legutóbbi négy karácsonyi meccsüket elveszítették.

Eredmények, NBA:
New York Knicks – Boston Celtics 114-119
Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors 109-108
San Antonio Spurs – Chicago Bulls 119-100
Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves 112-100
Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers 111-102