A Montreal most nem kapta, hanem adta a tízest

Colorado Avalanche v Montreal Canadiens GettyImageRank2 2016 action Bell Centre Canada Colorado Avalanche ICE HOCKEY indoor Montreal Montreal Canadiens National Hockey League NHL People Pro Hockey Professional Sport SPORT Sports Team
MONTREAL, QC - DECEMBER 10: Max Pacioretty #67 of the Montreal Canadiens celebrates his fourth goal of the night during the NHL game against the Colorado Avalanche at the Bell Centre on December 10, 2016 in Montreal, Quebec, Canada. The Montreal Canadiens defeated the Colorado Avalanche 10-1. Minas Panagiotakis/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy hónappal azt követően, hogy a liga éllovasaként 10-1-re kikapott a Montreal Canadiens a Colombus otthonában, most 10-0-ra a jégbe gyalulták a Colorado Avalanche csapatát.

A Montreal Canadiens 10-0-ra legyőzte a Colorado Avalanche csapatát az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) szombati játéknapján. A kanadai csapat már az első 20 percben eldöntötte a mérkőzést, ekkor már 6-0-ra is vezettek, végül 6-1-el fordultak. A meccs legjobbja a négy gólt és egy gólpasszt jegyző Max Pacioretti volt, aki először jegyzett négy gólt az NHL-ben. Mellette Tomás Plekanec villogott, ő négy gólpasszt osztott ki.

A Canadiens számos rekordot írt át, vagy éppen közelített meg. Például 8:41 percnél már 5-0-ra vezettek, ilyen előnyt ennél rövidebb idő alatt csak egyszer építettek föl, még 1919-ben a Quebec City 12-5-ös legyőzése során. Hat gólt egy harmadban utoljára 2006-ban a San José Sharks elleni 6-2-es siker alkalmával szereztek - akkor mind a hatot a középső harmadban ütötték.

Tízgólos győzelemnek utoljára 1990-ben örülhetett a montreali közönség, amikor a Canadiens 11-1-re győzte le a Pittsburgh Penguinst.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a többi kilenc mérkőzés közül hét találkozón is 4 gólt ütött a győztes csapat. A másik két meccs pedig egyaránt 6-2 lett.

Eredmények:
Montreal - Colorado 10-0
Philadelphia - Dallas 4-2
Los Angeles - Ottawa 4-1
Boston - Toronto 1-4
Tampa Bay - Pittsburgh 3-4
Florida - Vancouver 4-2
Colombus - NY Islanders 6-2
Arizona - Nashville 4-1
Calgary - Winnipeg 6-2
San José - Carolina 4-3