Tökéletesen debütált Rasmussen a női kéziválogatott kispadján

Kim Rasmussen, kézilabda
GSM Bucharest's Romanian coach Kim Rasmussen reacts during the EHF Women's Champions League Final Four final match between CSM Bucuresti and Gyori Audi ETO KC at the Papp Laszlo Arena in Budapest on May 8, 2016. ATTILA KISBENEDEK / AFP
Vágólapra másolva!
A szlovénok elleni tízgólos győzelemmel mutatkozott be a magyar női kézilabda-válogatott élén az új szövetségi kapitány, a dán Kim Rasmussen. A szombati, siófoki barátságos mérkőzésen a hazaiak 32-22-re nyertek.

Eredmény:
Magyarország-Szlovénia 32-22 (17-8)

Mindkét együttes a decemberi, svédországi Európa-bajnokságra készül, ám a hazaiaknál sérülés miatt három alapember, Zácsik Szandra, Mészáros Rea és Tomori Zsuzsanna sem állhatott az új szakvezető rendelkezésére.

Eleinte felváltva estek a gólok, a védelmek nem zártak jól, majd Kovács Anna vezérletével sikerült 5-3-ra ellépni. A magyar védelem egyre jobban dolgozott össze, így gyakran szerzett labdát, melynek köszönhetően a 12. percben már 8-4 volt az állás. A lendület megmaradt a folytatásban is, így

a 20. percben 12-6-nál kénytelenek voltak a szlovénok időt kérni.

A kis pihenő megzavarta a magyarokat, több ziccer is kimaradt, majd amikor emberelőnybe került a Rasmussen-csapat, tovább nőtt a különbség, sőt, emberhátrányban is sikerült betalálni.

Rasmussen tökéletes bemutatkozása Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A második félidő elején jobban játszottak a vendégek, négy gólt dobtak, így gyorsan időt kért a debütáló szövetségi kapitány. A szlovénok szűk tíz perc alatt annyi gólt dobtak, mint az egész első játékrészben, azonban így sem volt szoros a csata, a hat-hét gólos magyar előny megmaradt. Amikor rendezte sorait a házigazda, visszaállt a szünetbeli különbség.

Ahogy az utolsó szakaszra új játékosok álltak be, megint valamelyest faragtak hátrányukból a szlovénok, ám a hajrában hengereltek a magyarok, így végül tíz góllal nyertek.