Hanga kezében volt a győzelem a Barca ellen

Hanga Ádám
Krasnodar's Malcom Delaney (R) tries to block Laboral's Adam Hanga during the basketball match for third place Lokomotiv Kuban Krasnodar vs Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz at the Euroleague Final Four in Berlin on May 15, 2016. / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
Hanga Ádám volt a Baskonia Vitoria Gasteiz egyik legjobbja a spanyol kosárlabda-bajnokság hétvégi két mérkőzésén.

Az Euroligában legutóbb negyedik baszk gárda pénteken a második fordulóban hazai pályán 87-75-re verte a Murciát, a magyar csapatkapitány 36 perc alatt 9 pontot, 8 lepattanót és 4 gólpasszt gyűjtött.

Hanga ismét a legjobbak közé tartozott Forrás: AFP/John Macdougall

Vasárnap a bajnoki ezüstérmes Barcelonához látogattak a vitoriaiak, és hosszabbítás után 98-92-re kikaptak. Ezen a meccsen Hanga ugyancsak 36 perc alatt 10 ponttal, 10 lepattanóval és 5 gólpasszal zárt, ugyanakkor az ellenfél 84-83-as vezetésénél, kilenc másodperccel a rendes játékidő vége előtt kettőből csak egy büntetőt értékesített. Ezzel együtt az összesített statisztikák és a szurkolói szavazás alapján ő lett csapata legjobbja.

"Pénteken nagy hátrányt dolgoztunk le, de a miénk már csak egy ilyen kétarcú csapat.

a ráadást pedig már jobban bírta a Barca. Élvezem a játékot és a rám rakott felelősséget is" - mondta a 27 éves légiós, hozzátéve: nagyon várja már az Euroliga pénteki rajtját, melyen a török Efes Istanbult fogadják.