Michael Jordanéket is legyőzték volna a jugoszlávok

Michael Jordan, 1992 Barcelona, olimpia, kosárlabda
American basketball star Michael Jordan smashes during the final of the 1992 Barcelona Olympic basketball tournament opposing the USA to Croatia on August 08, 1992, in Barcelona. / AFP PHOTO / IOPP / -
Vágólapra másolva!
Nem kevesebbet állít Dusan Ivkovic, a jugoszlávokkal egykoron világ- és Európa-bajnokságot nyert szerb kosárlabdaedző, mint hogy csapatával legyőzte volna az 1992-es barcelonai olimpián a Michael Jordannel és Magic Johnsonnal felálló amerikai Dream Teamet.

A háromszoros görög bajnok, négyszeres görög kupagyőztes, az Olimpiakosszal kétszer Euroligát nyert szakember a görög televíziónak adott interjújában az életéről és a karrierjéről beszélt.

Többek között azt is megemlítette, hogy az eltiltott jugoszláv válogatott – még a horvát és a szlovén kosárlabdázók nélkül is – legyőzte volna az Egyesült Államok csapatát.

Michael Jordan aranyéremre vezette az amerikaiakat Forrás: AFP/-

„Ha nem lett volna háború, hiszem, hogy legyőztük volna a Dream Teamet. Míg a többi válogatott játékosai együtt fotózták magukat az amerikaiakkal, addig mi arra a mérkőzésre készültünk volna, s szerintem meg is nyertük volna" – idézte Ivkovicot a VajdaságMa hírportál.

A jugoszláv válogatottban nem szerepelt volna a horvátokkal olimpiai döntőig jutó Drazen Petrovic, Toni Kukoc és Dino Radja, de Vlade Divac, Zarko Paspalj és Aleksandar Djordjevic vezetésével a többiek történelmet írhattak volna.

Jugoszlávia két évvel korábban Ivkovic vezetésével úgy lett világbajnok, hogy az elődöntőben az Egyesült Államokat, a döntőben a Szovjetuniót verte. A csapat összeállítása akkor a következő volt: Drazen Petrovic, Velimir Perasovic, Zoran Cutura, Toni Kukoc, Zarko Paspalj, Jure Zdovc, Zeljko Obradovic, Radisav Curcic, Vlade Divac, Arijan Komazec, Zoran Jovanovic, Zoran Savic.