Látszott a fájdalom a szemében, mégis hibátlanul védett

Ottawa Senators, Craig Anderson, jégkorong, NHL
CALGARY, CANADA - FEBRUARY 27: Craig Anderson #41 of the Ottawa Senators guards the net as a shot goes high of the net during their NHL game against the Calgary Flames at the Scotiabank Saddledome on February 27, 2016 in Calgary, Alberta, Canada. Tom Szczerbowski/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Néhány nappal azt követően, hogy feleségénél rákot diagnosztizáltak, csapattársa sérülése miatt Craig Anderson visszatért az Ottawa Senators kapujába, és hibátlan teljesítménnyel vezette győzelemre csapatát Edmontonban az NHL legutóbbi játéknapján.

Nem akármilyen sportemberi nagyságról tett tanúbizonyságot Craig Anderson, az Ottawa Senators jégkorongcsapatának kapusa. A 35 éves amerikai sportoló feleségénél, Nicholle-nál a múlt héten rákot diagnosztizáltak, ezért a játékos a szerdai, Vancouver Canucks elleni idegenbeli 3-0-s győzelmet követően visszautazott családjához.

A Szenátorok ezt követően szombaton a Calgary Flames otthonában léptek jégre, de 5-2-es vereséget szenvedtek, ráadásul Andrew Hammond kapus megsérült, így a hétfői, harmadik kanadai összecsapásra Anderson visszatért, és az Edmonton Oilers ellen is szenzációsan védett.

Craig Anderson Forrás: AFP/2016 Getty Images/Tom Szczerbowski

A 2-0-s idegenbeli sikerből 37 védéssel vette ki a részét, az utolsó harmadban 18 alkalommal mentett.

„Óriási mérkőzést nyertünk Anderson vezetésével. Néhány napja visszatért hozzánk, és bár nagyon erősnek tűnt, még mindig láttuk a fájdalmat a szemében. Jött, nem beszélt sokat, csak tette a dolgát ugyanazzal a rutinnal, mint korábban, és megmutatta, milyen egy igazi vezér" – nyilatkozta róla a Senators csapatkapitánya, Erik Karlsson

Anderson pályafutása során 35., az idei szezonban második alkalommal nem kapott gólt (utoljára 121 perce és 57 másodperce találtak a kapujába), ami még érdekesebb, hogy eddig 17-szer védett az Oilers ellen, és ez volt az ötödik shutoutja.

Eredmények, NHL, alapszakasz:
Winnipeg Jets – Buffalo Sabres 1–3
Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers 3–4
Detroit Red Wings – Florida Panthers 2–5
New York Islanders – Toronto Maple Leafs 5–1
Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 3–0
New York Rangers – Tampa Bay Lightning 6–1
Edmonton Oilers – Ottawa Senators 0–2
Calgary Flames – Washington Capitals 1–3.