Szerencsét hozott a Metallica a Pingvineknek

James Hetfield, Metallica, NHL, NHL-döntő, jégkorong
SAN JOSE, CA - JUNE 06: James Hetfield of Metallica performs the national anthem prior to Game Four of the 2016 NHL Stanley Cup Final between the Pittsburgh Penguins and the San Jose Sharks at SAP Center on June 6, 2016 in San Jose, California. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins 3-1-re győzött a San Jose Sharks otthonában az NHL döntőjének negyedik mérkőzésen, így már 3-1-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban, és egyetlen siker választja el a Stanley-kupától.

Eredmény, Stanley-kupa, döntő, 4. mérkőzés:
San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)
gól: Karlsson (49.), illetve Cole (8.), Malkin (23.), Fehr (58.)
A párharc állása: 3-1 a Pittsburgh javára.

A hazaiak gólerős cseh csatára, Tomas Hertl lábsérülés miatt most sem vállalta a játékot. Az amerikai himnuszt a legendás metál együttes, a Metallica adta elő.

A döntőben eddig mind a három találkozó egyetlen góllal dőlt el. A ligához 25 éve csatlakozott, most először döntős San Jose még egyetlen másodpercig sem vezetett, a legutóbb hirtelen halálban győzött, és mentette meg a párharcot. Ennek ellenére most is szinte győzelmi kényszerben léptek jégre a Cápák.

Jól kezdett a Penguins. A 8. percben Phil Kessel lövése kivágódott Martin Jonesról, és a túloldalon érkező Ian Cole megszerezte NHL-es pályafutása első döntőbeli gólját. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, a második harmad elején pedig növelték előnyüket. Melker Karlsson kiállítása alatt jól járatta a pakkot a Pittsburgh, és Kessel passzába a kapuvasnál várakozó Jevgenyij Malkin ért bele. A fináléban ez volt az első létszámfölényes gólt, amelyet a Penguins ütött.

James Hetfield, a Metallica frontembere is jégre lépett Forrás: AFP/Getty Images/Ezra Shaw

Nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, azonban jól védekezett a rivális, Matt Murray fontos pillanatokban hárított. A záró játékrész derekán Karlsson az elé csorgó korongot vágta a kapuba, így visszajött a remény.

A hajrában a kitámadó Sharks védelem mögé került Eric Fehr, aki pontosan lőtte ki a hosszú sarkot. A Sharks sztárcsatárai, Joe Thornton, Patrick Marleau, Logan Couture és Joe Pavelski ismét pont nélkül maradtak, és ez a Penguins védelmét dicséri.

Ezzel a Pittsburgh összesítésben 3-1-re vezet, és ha három nap múlva hazai jégen is győz, akkor 1991, 1992 és 2009 után ismét bajnok lesz.

A következő mérkőzést magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik Pittsburghben.