Kihagyja az olimpiát az NBA legjobbja

Stephen Curry, Golden State Warriors, NBA, kosárlabda
OAKLAND, CA - JUNE 05: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors reacts in the second quarter of Game 2 of the 2016 NBA Finals against the Cleveland Cavaliers at ORACLE Arena on June 5, 2016 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Vágólapra másolva!
Kihagyja a riói olimpiát Stephen Curry, az NBA-címvédő Golden State Warriors sztárja. A tavaly és idén is az NBA-szezon legjobbjává választott 28 éves irányító hétfőn közölte, hogy közelmúltbeli boka- és térdsérülése miatt nem lesz ott a címvédő amerikai válogatottban Brazíliában.

A jelenlegi nagydöntőben a Cleveland Cavaliers ellen 2-0-ra vezető oaklandi csapat ásza két világbajnoki címet szerzett a nemzeti együttessel 2010-ben és 2014-ben.

Korábban a legjobbak közül Chris Paul és Anthony Davis jelezte, hogy kimarad Mike Krzyzewski szövetségi kapitány keretéből.

Stephen Curry Forrás: AFP/Getty Images/Ezra Shaw

A riói játékokon 12 csapat szerepel a férfi kosárlabdatornán, amelyre még három hely kiadó. Az amerikaiak a venezuelai, a kínai és az ausztrál csapattal vannak egy csoportban, illetve ide érkezik még a belgrádi és manilai selejtezőtorna két győztese.