Nem kérnek a Diósgyőrből a szlovák hokibajnokságban

diósgyőri Pavuk Attila (k), valamint a fehérvári Bartalis István (b) és Nagy Gergő
Budapest, 2016. március 27. A diósgyőri Pavuk Attila (k), valamint a fehérvári Bartalis István (b) és Nagy Gergő a jégkorong Magyar Kupa döntőjében vívott DVTK Jegesmedvék - Fehérvár AV19 mérkőzésen a budapesti Tüskecsarnokban 2016. március 27-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Nem indulhat a Mol Liga-győztes DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a szlovák élvonalban a 2016/17-es idényben, mert az ottani ligában érdekelt klubok most nem támogatták a bővítést.

A miskolci klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Egri Gergely csapatmenedzser elmondta: a szlovák Extraliga képviselői szerda este döntöttek, és egyetlen szavazaton múlott az indulás.

Elmondta: korábban egy lengyel csapat is érdeklődött, ám az ő visszalépésük gyengíthette a DVTK esélyeit.

"Át kell gondolnunk, mit rontottunk el, mit tehettünk volna másként.

- mondta Egri Gergely. "Csalódottak vagyunk, jó pályázatunk volt szakmailag és gazdaságilag is."
Egri István klubvezető elárulta, szomorúak, és már készültek arra, hogy egy másik színvonalon is kipróbálhatják magukat.

Pillanatkép a DVTK-Fehérvár mérkőzésről Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Komoly dolog, hogy idáig eljutottunk, ám sajnos nem bővítik most az Extraligát.

amelyben akkor is indultunk volna, ha felvesznek a szlovák élvonalba" - tette hozzá Egri István.

Hangsúlyozta: az eddigi várakozó álláspontnak vége, olyan csapatot kell kialakítaniuk, amely a kitűzött célt, azaz a Mol Liga-címvédést elérheti.

A tárgyalásokat elkezdik a játékosokkal és az edzőjelöltekkel, és elképzelhető, hogy az oroszországi világbajnokságon járt Dudás Jesse távozik, mégpedig Finnországba.