Hanga Ádám remekelt az Euroligában

hanga ádám laboral kutxa vitoria kosárlabda
Lukas Lekavicius(L)of Zalgiris Kaunas vies with Adam Hanga(R)Laboral Kutxa Vitoria during the Euroleague Top 16 Basketball match Zalgiris Kaunas vs Laboral Kutxa Vitoria in Kaunas on December 30, 2015 / AFP / Petras Malukas
Vágólapra másolva!
Hanga Ádám remek teljesítményével a spanyol Laboral Kutxa Vitoria magabiztosan legyőzte csütörtökön a Himki Moszkvát a férfi kosárlabda Euroliga top 16-jának tizedik fordulójában.

A baszk együttes 12 189 néző előtt 98-83-ra nyert a vendég oroszok ellen, a kezdőötösben pályára lépő magyar légiós 27 perc alatt 12 pontot és 7 lepattanót gyűjtött. Az összesített egyéni statisztikákon alapuló VAL-értéke 17 lett, ezzel csapata második leghasznosabb játékosának bizonyult.

Hanga Ádám remek teljesítményével nyert a spanyol Laboral Kutxa Vitoria Forrás: AFP/Petras Malukas

"A második félidőben keményebb védekezéssel jöttünk ki, minden támadásnál megnehezítettük az oroszok dolgát. Nagyon örülök a győzelemnek, de fontos kiemelni, hogy semmit sem értünk még el, egyelőre nem jutottunk be a negyeddöntőbe" - nyilatkozta az MTI-nek a 26 éves magyar kosaras, akinek együttese az F jelű nyolcas második helyén áll 7/3-as mutatóval.

A top 16-os szakaszból még négy forduló van hátra, mindkét csoportból az első négy kerül az április 12-én rajtoló negyeddöntőbe.