Vágólapra másolva!
További három évvel, 2020. június 30-ig meghosszabbította a szerződését Gasper Marguc, az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának szlovén jobbszélsője.

A klub honlapján megjelent csütörtöki hírben emlékeztetnek arra, hogy Marguc 2014 óta az együttes játékosa, s az előző szezonban a gárdával megnyerte a magyar bajnokságot, a Magyar Kupát, a SEHA Ligát és a Szuperkupát, valamint második lett a Bajnokok Ligájában. A 2014-es Szuperkupa legjobb játékosának választották, míg a 2015-ös SEHA Liga négyes döntőjében elnyerte a legjobb jobbszélső címet.

Eddig 343 gólt szerzett veszprémi színekben, ebből 169-et a mostani szezonban, ezzel jelenleg ő a csapat legeredményesebb játékosa.

Gasper Marguc Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon

„Örömmel írtam alá 2020-ig, és köszönettel tartozok a klubomnak, hogy gyorsan megegyezésre juthattunk. Annak idején több csapat is szívesen igazolt volna le, a választásom azért esett 2014-ben a Veszprémre, mert a fejlődésemet itt láttam a leginkább biztosítottnak. Segített a döntésem meghozatalában az is, hogy egy szomszédos országba költözhettem, de az is számított, hogy Lékai Máté az ország- és csapatváltásom után is a klubtársam maradt. Ennek különösen a beilleszkedés hónapjaiban volt igazán nagy jelentősége.” – nyilatkozta Gasper Marguc a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

2020-ig írt alá Forrás: Mkb-mvmveszprem.hu

Marguc tagja volt a tavaly Bajnokok Ligája második helyezett magyar együttesnek, és ezek után most úgy gondolja, hogy a négy közé jutás feladatával idén is meg tudnak birkózni.

„Nem lehet összehasonlítani azt a teljesítményt, amit akkor nyújtottunk azzal, amivel idén a kölni négyes döntőben kell kirukkolnunk. Így inkább azt mondom, a tudás és az akarat most is megvan bennünk ahhoz, hogy egy újabb szép álom is beteljesülhessen” – hangsúlyozta.